"الاشجار الناضرة" فاعل "سجدت" است.
درختان و موجودات دیگر خداوند را سجده میکنند. البته در این که سجده کردن جمادات به چه معناست اختلاف نظر وجود دارد. حداقل این است که بگوییم مقصود سجده تکوینی است که همان تسلیم و رام بودن در مقابل خداوند میباشد. البته بسیاری و از جمله مرحوم صدرالمتألهین معتقدند که واقعا موجودات به طور کلی یک نحو علم و شعور دارند و خداوند را تسبیح میکنند. مرحوم صدرالمتألهین میفرماید: وجود و هستی عین کمال است و همه کمالات هم به وجود برمی گردد. و علم هم جزء کمالات است، و در نتیجه هر موجودی به همان اندازه که بهره ای از وجود دارد از علم و شعور هم بهره مند است. جمادات چون جنبه وجودی آنها ضعیف است شعورشان هم ضعیف میباشد؛ و موجودات مجرد به لحاظ این که قوی هستند شعورشان هم بیشتر است.(الخناس الذی یوسوس فی صدور الناس )؛ سوره ناس (114)، آیات 4 و 5.
از طرف دیگر قرآن کریم هم میفرماید: (و ان من شئ الا یسبح بحمده ولکن لاتفقهون تسبیحهم ) وسائل الشیعة، ج 11، ص 353 (= ج 16، ص 66، وسائل 30 جلدی)، کتاب الجهاد، أبواب جهاد النفس، باب 85، حدیث 7؛ و آیه 135 سوره آل عمران (3). "هیچ چیز نیست جز آن که خداوند را همراه با ستایش تسبیح میکند ولکن شما تسبیح آنها را نمی فهمید."
درباره سجده موجودات نیز قرآن میفرماید: (و لله یسجد ما فی السماوات و ما فی الارض ) صدرالمتألهین الشیرازی، تفسیر القرآن الکریم، ج 7، ص 145 و 146، ذیل آیه اول از سوره جمعه. "آنچه در آسمانها و زمین است برای خداوند سجده میکنند."
سنگ ریزه ها نیز حرف میزنند و تسبیح خدا میگویند؛ البته برای شنیدن سخنان