عبارت "یاملون" و "یؤملون" هر دو نقل شده و هر دو صحیح است. کلمه "مشید" از ماده "شید" به معنای گچ است؛ بنابراین "مشید" یعنی گچ کشی شده، و به لحاظ این که در گذشته گچ کشی خانه ها مانند امروز همگانی و عمومی نبود بلکه تنها ساختمانهای بزرگ و اعیانی گچ کشی میشد مقصود از "بناهای مشید" همان ساختمانهای محکم و گچ کشی شده میباشد. کلمه "مشیدة" هم که در قرآن مرحوم علامه مجلسی در چند مورد از بحارالانوار (ج 5، ص 151؛ ج 54، ص 306؛ ج 55، ص 261؛ و ج 57، ص 170) این جمله را یکی از اصول اعتقادی اشاعره میداند که با این جمله جبر را توجیه میکنند؛ ولی با مراجعه به کتب کلامی شیعه روشن میشود که بزرگان شیعه هم آن را قبول دارند ولی نه با توجیه اشاعره بلکه با اعتقاد به "لا جبر و لا تفویض بل أمر بین الامرین" که در روایات ما وارد شده است. در این مورد رجوع شود به جلد اول مجموعه آثار استاد شهید مطهری، بخش "انسان و سرنوشت". آمده است باب تفعیل از همین ماده میباشد.
حضرت به عنوان موعظه مردم میفرماید: "أما رأیتم الذین یؤملون بعیدا": آیا شما ندیده اید افرادی را که آرزوهای دور و دراز دارند "و یبنون مشیدا": و ساختمانهای محکم و گچ کشی شده درست میکنند "و یجمعون کثیرا": و ثروتهای هنگفتی را جمع آوری مینمایند.
در سالهای گذشته یک روز کشاورزی پیش ما آمد تا وجوهاتش را حساب کنیم؛ وقتی حساب کردیم دیدیم مقدار قابل توجهی وجوهات بدهکار میشود. سؤال کردیم: چگونه میخواهی بدهکاری خود را بپردازی. گفت: من یک عمر زحمت کشیده ام و با تلاش زیاد و بتدریج باغ و زمین خریده ام تا این که حالا یک باغ بزرگ و دربست دارم، و اگر بخواهم مقداری از آن را برای پرداخت وجوهات خود بفروشم باغ دربست قسمت قسمت میشود و من حاضر به این کار نیستم. به او گفتم: شما به قول خود یک عمر زحمت کشیده ای تا باغ کامل و دربست شده است، حالا فرض کن فردا یا پس فردا از دنیا رفتی، دوباره وارثها آن را قسمت قسمت و تکه پاره میکنند؛ تو فکر میکنی چون آن را کامل و دربست کرده ای همیشه همین طور میماند؟!