در جواب فرمود: دینی بر پیغمبراکرم (ص) نازل شده است که اسلام است و این نماز است. ابوطالب گفت: اگر میدانی حق است انجام بده.وسائل الشیعة، ج 18، ص 308 (= ج 28، ص 12، وسائل 30 جلدی)، کتاب الحدود، أبواب مقدمات الحدود، باب 1، أحادیث 2، 3 و 4؛ کافی، ج 7، ص 174.
راوی نقل میکند که یک روز به مسجدالحرام آمدم، مشاهده کردم پیامبراکرم (ص) جلو ایستاده و کودکی ده ساله هم سمت راست آن حضرت و یک زن پشت سر آنها به حرکاتی مشغول هستند. از عباس بن عبدالمطلب سؤال کردم که اینها چه میکنند؟ عباس گفت: این که در جلو ایستاده پسر برادر من است که یک دین تازه ای آورده است، و این دو نفر هم پیرو او شده اند.ر.ک : الاصابة فی تمییز الصحابة، ج 2، ص 507؛ و أسد الغابة فی معرفة الصحابة، ج 4، ص 16 در شرح حال علی (ع) . شیعه و سنی این مطلب را نقل کرده اند و گفته اند که علی (ع) ده ساله بود که با پیامبر(ص) نماز میخواند.
"أللهم انی أول من أناب": خدایا تو خودت میدانی که من اول کسی هستم که به طرف حق بازگشتم "و سمع و أجاب" و حق را شنیدم و اجابت کردم.
"لم یسبقنی الا رسول الله (ص) بالصلا ة"
( کسی مرا به نماز پیشی نگرفت جز رسول خدا(ص) .)
نماز ستون دین است، آنچه به دین جلوه میداد همین نماز بود. از این رو میفرماید: اول کسی که بعد از پیغمبر(ص) نماز خواند من بودم. "لم یسبقنی الا رسول الله (ص) بالصلا ة": هیچ کس بجز رسول خدا(ص) در نماز بر من سبقت نگرفت.
پیامبراکرم (ص) و علی (ع) نماز را به جماعت میخواندند. نماز جماعت در اسلام آن چنان اهمیت دارد که حتی پیامبراکرم (ص) در آن شرایط بسیار سخت صدر اسلام آن را رها نمی کند و نماز را به جماعت میخواند.