"و حتی یرموا بالمناسر تتبعها المناسر"
( و تا این که به وسیله سواران پیشتازی که پیشتازانی دیگر آنان را دنبال مینمایند دفع شوند.)
"مناسر" جمع "منسر" یا "منسر" است و هر دو صحیح اند. و در هر صورت به طلیعه و پیشرو لشکر گفته میشود که گروهی متشکل از چهل تا پنجاه سواره نظام میباشند. در جنگ ها گاهی پیش میآید که میخواهند لشکر اصلی را درگیر نکنند و تنها با گروهی از دشمن در نقطه ای برخورد نمایند، این است که گروهی سواره نظام را سراغ آنها فرستاده و مأمور میکنند که با دشمن در یک منطقه درگیر شوند.
با توجه به این که معاویه بسیار شیطان صفت بود و برای جذب و فریب طرفداران خود تبلیغات زیادی میکرد، از طرف دیگر قتل عثمان را بهانه قرار داده و برای مردم شام و طرفداران خود این طور منعکس میکرد که اصحاب و یاران علی (ع) قاتلان عثمان هستند، به دلیل همین تبلیغات و فریب کاریها بود که طرفداران او با جدیت از شخصیت و برنامه های معاویه دفاع میکردند، و طوری نبودند که فورا میدان و یا صحنه را خالی کنند.
حضرت با توجه به مقاومت طرفداران معاویه و این که آنها زود میدان جنگ را رها نمی کنند، میفرماید: اگر بخواهیم دشمن را شکست دهیم باید این شرایط را برای آنان به وجود آوریم که فوج ها و دسته هایی را به دنبال یکدیگر به جان لشکر آنان بیندازیم که با فشارهای بی وقفه موجبات شکست آنان را فراهم آوریم. به تعبیر دیگر طوری باید با آنان جنگ کرد که فرصت نیابند تجدید قوا کرده و حتی استراحت کنند، بلکه باید یک گروه با آنان درگیر شده و پس از آن گروه دیگری درگیر شود.
"و یرجموا بالکتائب تقفوها الحلا ئب"
( و توسط دسته هایی از لشکر که در پشت سر آنها نیروهای کمکی سواره میآید سنگسار شوند.)