3 - عالم جبروت: مرتبه مجردات محضه و در اصطلاح فلاسفه، عالم عقول را عالم جبروت میگویند.
4 - عالم ملکوت: عالم متوسط بین عالم ناسوت یعنی عالم ماده و عالم جبروت را عالم ملکوت میگویند. ملکوت در حقیقت باطن عالم ناسوت و ماده است. عالم اشباح و عالم برزخ و نیز موجوداتی که در خواب دیده میشوند نمونه هایی از عالم ملکوت هستند. قرآن کریم میفرماید: (و کذلک نری ابراهیم ملکوت السماوات والارض و لیکون من الموقنین ) سوره انعام (6)، آیه 75. "و این چنین ملکوت آسمانها و زمین را به ابراهیم مینمایانیم، و به خاطر آن که از اصحاب یقین باشد." خداوند باطن این عالم ماده را به حضرت ابراهیم (ع) نشان داد.
5 - عالم ناسوت: عالم ماده و طبیعت را عالم ناسوت میگویند.
6 - کون جامع: انسان را "کون جامع" میگویند. برای این که انسان هم ویژگی های عالم ناسوت و هم ویژگی های عالم ملکوت و جبروت را داراست.
مرتبه لاهوت و هاهوت در حیطه ورودی انسان غیرمعصوم نمی باشد؛ ولی غیرمعصوم عوالم دیگر را که عبارت از عالم جبروت و ملکوت و ناسوت است دربر دارد.
"و ما أهول": و چقدر هولناک و بزرگ است ! چیزی که بزرگ باشد هولناک میشود. "ما نری من ملکوتک": آنچه را که از عالم ملکوت تو میبینیم. "و ما أحقر ذلک": و همین عالم ملکوت چقدر کوچک است "فیما غاب عنا من سلطانک": در برابر آنچه از سلطنت و قدرت تو از ما غایب و پنهان است. برای این که عالم جبروت یا به تعبیر دیگر عالم عقول بسیار بالاتر و عظیم تر از عالم ملکوت است و مرتبه هاهوت و لاهوت نیز فراتر از عالم جبروت میباشد.