میدهد. در حقیقت علی (ع) وصی پیامبر(ص) میباشد و کارهای او را پس از رحلتش انجام میدهد.
روایت از طرق شیعه نیز نقل شده است که پیامبر خطاب به امیرالمؤمنین (ع) فرمود: "أنت وصیی و وارثی و قاضی دینی و منجز عدتی"سوره احزاب (33)، آیه 23. "تو وصی و وارث من هستی و پرداخت کننده دین من و انجام دهنده وعده های من میباشی."
ابن أبی الحدید در مورد جمله سوم میگوید: "و تمام الکلمات: تأویل القرآن": "مقصود از تمام کلمات، تأویل قرآن میباشد." به این معنا که من قرآن را شرح و تفسیر میکنم و شأن نزول و مورد آن را بیان مینمایم و این که ناسخ و منسوخ آن چه آیه ای از آیات قرآن میباشد به عهده من است. یعنی همه آنچه در تبیین قرآن نیاز است به علی (ع) تعلیم داده شده است.
ابن أبی الحدید در ادامه مینویسد: "و فیه اشارة الی قوله تعالی (و تمت کلمت ربک صدقا و عدلا) "منهاج البراعة، ج 8، ص 114؛ و نزدیک به آن: عیون اخبار الرضا7، ج 1، ص 9؛ بحارالانوار، ج 38، ص 111؛ ج 46، ص 309. "و در این جمله اشاره به سخن خداوند متعال میباشد که میفرماید: و سخن پروردگارت در جهت راستی و عدالت تمام و کامل شد."
تمام شدن کلمات به این است که معنای آنها روشن و آشکار شود، و روشن و واضح شدن آنها به دست امیرالمؤمنین و اهل بیت (ع) است. بنابراین همان طور که گفته شد جمله: "حسبنا کتاب الله" درست نیست؛ بلکه به دنبال قرآن عترتی هم باید باشد، و ثقلین هر دو باید باشند.
سپس ابن أبی الحدید میگوید: "و الی قول النبی (ص) فی حقه (ع): أللهم اهد قلبه و ثبت لسانه": "و تمام الکلمات اشاره به فرمایش پیامبراکرم (ص) در حق امیرالمؤمنین (ع) میباشد که فرمود: خدایا ! قلب علی را هدایت و زبانش را بر حق پایدار بدار."