خداوند کارهای خوب و بد انسان را میداند، در روز قیامت کارهای هر فردی در پیش دیگران و مخصوصا پیامبران و اولیای الهی مشخص شده و آبروی انسان ریخته میشود.
همین که انسان به این نکته توجه داشته باشد، باعث میشود گناه کمتری انجام دهد؛ مخصوصا اگر بداند چشم و گوش و پوست بدن خودش نیز در روز قیامت علیه او شهادت میدهند. قرآن کریم میفرماید: (حتی اذا ما جأوها شهد علیهم سمعهم و أبصارهم و جلودهم بما کانوا یعملون و قالوا لجلودهم لم شهدتم علینا قالوا أنطقنا الله الذی أنطق کل شئ) سوره نساء (4)، آیه 41. "تا چون به آن [ روز حشر] رسند، گوش و چشم ها و پوست هایشان به آنچه میکردند بر ضدشان گواهی دهند؛ و به پوست های خود گویند چرا علیه ما گواهی دادید؟ گویند همان خداوندی که هر چیز را به سخن درآورده ما را به سخن درآورده است." در روز قیامت پوست بدن انسان و چشم و گوش او نسبت به گناهانی که در دنیا انجام داده اند علیه وی شهادت میدهند. مثلا چشمی که به نامحرم نگاه کرده است به آن شهادت میدهد. هنگامی که انسان نسبت به این حقایق آگاهی داشته و به آنها معتقد باشد، یک مقدار در رفتار خود تجدیدنظر خواهد کرد و با احتیاط رفتار میکند.
پیامبر(ص) پیام رسانی بدون سستی و تقصیر
"فبلغ رسالات ربه غیر وان و لا مقصر"
( پس رسانید پیامهای پروردگارش را بدون هیچ گونه سستی و کوتاهی.)
"وان" از "ونی" به معنای سستی است.
حضرت میفرماید: پس پیامبراکرم (ص) رسالت های پروردگارش را بدون هیچ سستی و کوتاهی به مردم رساند. باید توجه داشت که پیامبراکرم (ص) به یک معنا قاصر