حضرت امیر(ع) میفرمایند: خدایا این گوسفندان و حیوانات ما مانند زنان فرزند مرده ای هستند که برای مصیبت فرزندانشان شیون و فریادشان بلند است.
"و ملت التردد فی مراتعها، والحنین الی مواردها"
( و از آمد و رفت در چراگاهها، و ناله کردن و تمایل به طرف آبشخورهای خود خسته و ملول شدند.)
"حنین" به علاقه و تمایل شدید همراه با ناله شتران گفته میشود. "موارد" جمع "مورد" به معنای آبشخور است؛ یعنی جایی که وارد شریعه میشوند.
حیوانات هنگامی که باران ببارد و به اصطلاح آبسالی باشد در صحرا به چرا میروند و دلشان به چریدن در صحرا خوش است؛ ولی هنگامی که خشکسالی باشد به صحرا که میروند آب و علفی پیدا نمی کنند، فردا هم به صحرا و چراگاه دیگری میروند آنجا هم چیزی برای خوردن نمی یابند؛ از بس در چراگاهها تردد و رفت و آمد میکنند خسته میشوند. شتران نیز ابتدا با عشق و علاقه به طرف آبشخورهای خود میروند ولی آبی نمی یابند و در نتیجه خسته و وامانده میشوند.
حضرت امیر(ع) میفرمایند: و خسته و ملول شدند از رفت و آمد در چراگاههای خود، و خسته شدند از ناله کردن و تمایل به طرف آبشخورهای خود.
شتران ابتدا با عشق و علاقه فراوان و ناله کردن به طرف شریعه یا آبشخورهای خود میروند و آبی پیدا نمی کنند. به تعبیر دیگر حیوانات و شتران زبان بسته، در صحرا به دنبال علف میروند ولی علف پیدا نمی کنند یا به طرف چشمه ها و برکه ها میروند که آب بنوشند میبینند آب نیست و چشمه خشک شده است.