عمر ایمان انسان را بگیرد، که در سه مورد بیشتر تأکید شده است. این سه مورد عبارتند از:
الف - حسد؛ انسان حسود ممکن است در پایان عمر ایمان خود را از دست بدهد.بحارالانوار، ج 6، ص 145 تا 200، باب 6، سکرات الموت؛ و باب 7، مایعاین المؤمن... .
ب - شرب خمر مدام؛ اگر انسان گاهی مرتکب این گناه بشود، هر چند گناه بزرگی را مرتکب شده است و باید توبه کند ولی احتمال این که بتواند در نهایت ایمان خود را حفظ کند وجود دارد؛ ولی اگر شرب خمر او دائمی باشد شیطان در گرفتن ایمان او موفق خواهد بود.کافی، ج 2، ص 306، باب الحسد، حدیث 1 و 2.
ج - عاق والدین؛ یعنی آزار و اذیت پدر و مادر. کسی که پدر و مادر یا یکی از آنان از دستش ناراضی باشند، احتمال این که بتواند ایمان خود را حفظ کند ضعیف است. بنابراین باید قدر پدر و مادر خود را بدانید. پدر ممکن است پیرمرد و مادر پیرزن شده و نتوانند بر اعصاب خود مسلط باشند و بهانه گیری کنند. وقتی سن انسان بالا رفت بهانه گیری و نیازهای انسان بیشتر میشود. آیه شریفه قرآن میفرماید: (و من نعمره ننکسه فی الخلق ) درباره شرب خمر از باب نمونه ر.ک : نهج الفصاحة، احادیث 59، 1307، 1544، 1545 و 1546. "و هر کس را عمر دهیم در خلقت او را واژگونه کنیم." در چنین شرایطی فرزندان باید توجه بیشتری به پدر و مادر خود داشته باشند و نگویند که آنها پیر شده اند و نباید به حرفهای آنها توجهی کرد. متأسفانه در بسیاری از موارد وضع برعکس شده است و اگر فرزندی چند سال به دانشگاه رفته و یا در شهرهای بزرگ زندگی کرده باشد هیچ اعتنایی به پدر و مادر خود ندارد؛ در صورتی که نباید چنین باشد.