"فلا توازرون": پس شما به خاطر آن بداندیشی ها و ناپاکی های درونی به یکدیگر کمک نمی کنید "و لا تناصحون": و خیر و خوبی همدیگر را نمی خواهید "و لاتباذلون": و به یکدیگر نمی بخشید "و لا توادون": و نسبت به هم مودت ندارید.
اهمیت دادن به دنیا
"ما بالکم تفرحون بالیسیر من الدنیا تملکونه [ تدرکونه ]، و لا یحزنکم الکثیر من الاخرة تحرمونه"
( این چه حالی است که شما دارید که به اندکی از دنیا که مالک شوید [ دریافت میکنید] شاد میشوید، و بسیار آخرت که از دست میدهید شما را غمگین نمی کند؟!)
در این نسخه عبده و در شرح ابن میثم "تملکونه" آمده ولی در بقیه نسخه ها "تدرکونه" ذکر شده که به نظر صحیح تر میآید؛ چرا که بسا انسان از چیزی بهره و استفاده میکند بدون این که مالک آن باشد و در عین حال شاد و خوشحال است؛ به علاوه با کلمه "تحرمونه" تناسب دارد.
انسان باید در زندگی آنچه را که به دست میآورد با آنچه را که از دست میدهد مقایسه کند؛ اگر قرار باشد در مقابل چیزهای اندکی که به دست میآورد چیزهای زیادی را از دست بدهد، نباید به این کار راضی شود؛ ولی متأسفانه در مورد دنیا و آخرت این طور نیست. زیرا انسان اگر مقدار اندکی از دنیا و متاع آن به دست بیاورد راضی و خوشحال میشود ولی هر اندازه از آخرت از دست بدهد چندان ناراحت نمی شود. امیرالمؤمنین (ع) ضمن اشاره به این روحیه و صفت انسانها، با شگفتی میپرسد که چگونه است شما هنگامی که اندکی از متاع دنیا را به دست میآورید خوشحال و مسرور میگردید ولی هنگامی که از بهشت و نعمت های آن و خشنودی خداوند که بالاترین نعمت هاست محروم میشوید باکی بر شما نیست و نسبت به آن اهمیتی قائل نیستید؟!