"جنة" به معنای سپر است و از ماده "جن" میآید که به معنای پوشش است. از این ماده چندین کلمه مشهور وجود دارد که در همه آنها به نحوی معنای پوشش لحاظ شده است. به عنوان مثال "جن" به لحاظ مخفی بودنش جن خوانده شده؛ و "مجنون" نیز به لحاظ این که عقلش پنهان و یا پوشیده است مجنون گفته شده است؛ باغ و بهشت را هم "جنة" میگویند چون پوشیده از درخت است؛ بچه در شکم مادر را نیز برای این که پوشیده است "جنین" میگویند؛ سپر را هم به لحاظ این که انسان را از خطر محافظت میکند و میپوشاند "جنة" میگویند.
حضرت میفرماید: و روزه ماه رمضان؛ زیرا بی تردید روزه ماه رمضان سپر کیفر و عقاب جهنم است.
7 - حج خانه خدا
"و حج البیت واعتماره فانهما ینفیان الفقر و یرحضان الذنب"
( و حج خانه خدا و عمره آن که همانا آن دو فقر را برطرف میکنند و گناه را میشویند.)
"حج" و "حج" هر دو صحیح و هر دو به معنای قصد است. "حج البیت" یعنی قصد خانه خدا. "عمره" نیز که از ماده "اعتمار" است به معنای زیارت میآید؛ "اعتمر" یعنی "زار". البته حج و عمره از نظر اصطلاحی با هم تفاوت دارند، و آنچه بیان کردیم تنها از نظر تفاوت لغوی آنها بود.
"رحض" به معنای "غسل" میآید و در معنای مصدری یعنی شستن. عرب ها به توالت "مرحاض" میگویند که به معنای محل شستشو میباشد، و ما در فارسی به آن دستشویی میگوییم.
حضرت امیر(ع) میفرماید: و حج خانه خدا یا قصد خانه خدا و زیارت آن را به جا آوردن؛ زیرا این دو فقر و ناداری را برطرف میکنند و گناه را میشویند.