امتیازات شرح میدهد که در شرح خوئی (ره) بر نهج البلاغه و در انتقاد به او چنین آمده: چگونه است که شما از علی (ع) تجلیل کرده و فضیلت های او را برشمرده و روایاتی را که درباره فضیلت آن حضرت است نقل میکنید ولی دیگران را بر آن حضرت مقدم میدارید؟! خلاصه همان انتقادی را که ما از ابن أبی الحدید داشتیم و بیان کردیم مرحوم خوئی هم با تعجب بیان میکند.نهج البلاغه، خطبه 192.
"و معادن العلم": و ما خانواده که خود پیامبراکرم (ص) و امیرالمؤمنین (ع) جزء آنها هستند گنجینه های دانش میباشیم. "و ینابیع الحکم" یا "و ینابیع الحکم": و ما خانواده سرچشمه های دانش و حکمت ها و یا سرچشمه های احکام الهی هستیم.
تفاوت علم و حکمت
در اینجا ممکن است سؤال شود که تفاوت علم و حکمت چیست ؟
در پاسخ باید گفت: اصل "حکمت" و ریشه آن از ماده "حکم" است. این کلمه به آهنی گفته میشود که در دهان اسب برای کنترل آن قرار میدهند. اسب هنگامی که میخواهد سرکشی و چموشی کند به وسیله آهنی که در دهان او قرار داده اند کنترل میشود. بنابراین به هر چیزی که جلوی طغیان و سرکشی انسان را بگیرد و او را از رفتن در راه باطل بازدارد "حکمت" میگویند.
معنای خود "حکمت" نیز اتقان است. درنتیجه علمی که مطابق با واقع باشد از این جهت محکم و متقن بوده و از آن به حکمت تعبیر میشود؛ که البته حکمت به دو قسم تقسیم میشود: حکمت نظری و حکمت عملی. علم و دانش نسبت به حکمت یک معنای عامتری دارد. برای این که علم از آن جهت که کشف واقع و حکایت از آن است