صفحه ۱۳۱

از جانب خداوند نازل می‎شده است. ولی در عین حال از بسیاری روایات استفاده می‎شود که ملائکه دیگری هم وجود داشته اند که به عنوان واسطه فیض و کارهای مختلف در منزل ائمه (ع) رفت و آمد نموده و به آنان اموری را الهام می‎کردند.ر.ک : لسان العرب، ج 4، ص 266. یا گاهی آثار ملائکه در منازل ائمه مشاهده شده است.ر.ک : شرح نهج البلاغه ابن أبی الحدید، ج 7، ص 217. و از روایات پیرامون سوره قدرکافی، ج 1، ص 221، باب أن الائمة معدن العلم... . نیز استفاده می‎شود که در شب های قدر فرشتگان خدمت ائمه اطهار(ع) رسیده و مقدرات عالم را خدمت آن بزرگواران عرضه می‎دارند. شب های قدر تا طلوع فجر، "شب سلام" است.

در خطبه قاصعه هم در مورد این که امیرالمؤمنین (ع) صدای فرشتگان را می‎شنود و آنها را می‎بیند، از قول پیامبراکرم (ص) آمده است که: "انک تسمع ما أسمع، و تری ما أری، الا أنک لست بنبی، و لکنک وزیر، و انک لعلی خیر"همان، ص 393، باب أن الائمة تدخل الملائکة بیوتهم...؛ بحارالانوار، ج 26، ص 351 تا 360، کتاب الامامة، باب أن الملائکة تأتیهم... . "همانا تو می‎شنوی آنچه را که من می‎شنوم، و می‎بینی آنچه را که من می‎بینم؛ مگر این که پیغمبر نیستی، و لکن وزیر هستی، و همانا تو بر خیر و نیکویی می‎باشی."

بنابراین خانه حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و ائمه اطهار(ع) محل رفت و آمد ملائکه می‎باشد؛ هر چند به آنان وحی نمی شود. البته ملائکه با انسانهای معمولی هم همراه هستند و گاهی محافظ و نگهبان آنها می‎باشند ولی رفت و آمد ملائکه نسبت به حضرت علی و اهل بیت (ع) تنها به عنوان محافظت از آنها نمی باشد بلکه آن حضرات فرشتگان را می‎بینند و با آنان سخن می‎گویند و گاهی راهنمایی هایی از ملائکه می‎گیرند. به این جهت رفت و آمد فرشتگان با آنان یک امتیاز حساب می‎شود ولی برای انسانهای عادی امتیازی به شمار نمی آید.

ناوبری کتاب