در حقیقت آنها در دو فرهنگ متفاوت رشد کرده و بزرگ شده اند. فرهنگ پدر و مادر همراه با صداقت و راستی و دینداری بوده، و فرهنگ فرزندان همراه با فسق و فجور میباشد.
آن وقت خداوند هم به جای این که باران خود را به موقع و در فصل خود نازل کند که مایه برکت زمین باشد و موجب رشد کشت و گندم مردم شود، باران را در فصل تابستان نازل میکند که غالبا سیل آسا میباشد و میوه های رسیده درختان را از بین میبرد. باران اگر به موقع نبارد و در تابستان مخصوصا در فصل درو ببارد، خرمن ها را آب برده و محصولات کشاورزی از بین میروند.
از طرف دیگر حضرت میفرماید: در چنین شرایطی افراد پست زیاد میشوند، و افراد نیک و پرهیزکار بسیار اندک و کمیاب میگردند. برای این که مردم معمولا به دنبال حاکمان خود هستند و به همین دلیل نفس اماره کارهای خلاف آنها را هم توجیه میکند و مثلا میگوید: خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو ! حضرت علی (ع) در خطبه 210 از نهج البلاغه میفرماید: "و انما الناس مع الملوک والدنیا الا من عصم الله": "و جز این نیست که مردم با پادشاهان و دنیا هستند، مگر کسی را که خداوند حفظ کند." این است که وقتی حکومت به دست ستمگران و افراد دروغگو افتاد افراد خوب بتدریج کمتر میشوند و همه افراد پست و فرومایه و دروغگو با حاکمان معامله میکنند و میسازند.
"فاذا کان ذلک": پس هنگامی که آن گونه شد "کان الولد غیظا": سر تا پای فرزند نسبت به پدر و مادر خشم و ناراحتی است، یا فرزند موجب خشم و ناراحتی پدر و مادر است "والمطر قیظا": و باران در فصل تابستان میبارد و موجب ضرر میشود "و تفیض اللئام فیضا": و افراد پست زیاد میگردند "و تغیض الکرام غیضا": و افراد خوب و بزرگوار کم میشوند و فرو میروند.