در این که عبارت فوق مربوط به کجا میشود در بین شرح دهندگان این خطبه اختلاف نظر است. بعضی از آنها گفته اند که این عبارت مربوط به "رایت ضلالت" و دنباله "و تستخلص المؤمن من بینکم..." است، و بنابراین عبارت: "أین تذهب بکم المذاهب، و تتیه بکم الغیاهب..." جمله های معترضه میباشند.بحارالانوار، ج 34، ص 247. بر اساس این احتمال باید بگوییم که حضرت میفرماید: حکومت باطل هنگامی که مسلط شود و در همه جا نفوذ کند شما را خرد مینماید و افراد مؤمن را از بین دیگران جدا کرده و نابود میسازد. و حضرت در ضمن توضیح کارهای حکومت باطل و یا پرچم گمراهی میخواهد به اصحاب خود هم موعظه ای کرده باشد. این است که در وسط فرمایشات خود میفرماید: "أین تذهب بکم المذاهب...": شما به چه سمت و سویی میروید؟ بنابراین بر اساس احتمال اول، از عبارت: "أین تذهب" تا "فعند ذلک" جملات معترضه است و عبارت: "فعند ذلک" ادامه عبارت: "و تستخلص المؤمن..." میباشد.
احتمال دوم که مرحوم مجلسی نیز آن را مطرح کرده این است که بگوییم در اینجا مرحوم سید رضی عبارات و جملاتی را حذف کرده است؛ و پس از حذف آن عبارتها این قسمت آمده است.همان.
البته در معنای همین عبارت: "أخذ الباطل مآخذه" دو احتمال وجود دارد:
الف - بر اساس احتمال اول معنا چنین میشود که باطل آنجاهایی را که باید فرا بگیرد فرا میگیرد. یعنی هر جایی که محل جاگرفتن باطل است آنجاها را فرا میگیرد و بر جاهایی که قدرت دارد مسلط میشود. پس در حقیقت حضرت میفرماید: باطل جاگیر میشود در جایی که جای آن است و باید جاگیر شود.