حضرت علی (ع) میباشد. به نظر ما اگر آن را مربوط به پیامبراکرم (ص) بدانیم مناسب تر است.البته "آمدی" هم که این قسمت خطبه را در کتاب "غرر الحکم" آورده مینویسد: این اوصاف درباره پیامبراکرم (ص) است. غررالحکم و دررالکلم، حکمت شماره 6033 (شرح فارسی، ج 4، ص 1794).
طبیبی مجهز در پی بیمار
"طبیب دوار بطبه، قد أحکم مراهمه، و أحمی مواسمه"
( طبیبی است که با طب خویش همواره در گردش است، در حالی که مرهم هایش را مناسب با حکمت، و ابزارهای داغ کردنش را گرم نموده است.)
"مواسم" و "میاسم" هر دو صحیح و جمع "میسم" به معنای وسیله داغ کردن است. طبیبان در زمان گذشته برای معالجه برخی از بیماریها که باید ریشه آن را از بین برد تا بهبودی حاصل شود و به جاهای دیگر سرایت نکند، از مرهم استفاده نمی کردند بلکه میله ها و ابزارهایی همچون نیشتر داشتند که آن را سرخ و تفتیده کرده و به وسیله آن بعضی جاهای بدن را که لازم میدانستند داغ میکردند تا ریشه بیماری بسوزد و به جاهای دیگر سرایت نکند.
به طور کلی پزشکان در کار خود دو شیوه دارند: یک عده کسانی هستند که در مطب خود مینشینند و میگویند: مردم اگر خواستند به مطب میآیند و اگر نخواستند نمی آیند؛ اگر کسی آمد او را معالجه میکنیم و اگر نیامد کاری با او نداریم. در صورتی که بعضی از پزشکان از روی دلسوزی دوا و داروی خود را برمی دارند و با هر وسیله ای که باشد راه میافتند و جاهایی که بیمار وجود دارد به سراغش میروند و او را معالجه میکنند. این افراد چون بسیار دلسوز هستند در مطب نمی نشینند تا بیمار به سراغ آنها بیاید بلکه خودشان به سراغ بیمار میروند. این است که حضرت