نمایند. پس از آماده شدن اسب ها، فرسان یا اسب سواران ممتاز و برجسته سوار اسب های آماده شده و به طرف هدف حرکت میکردند. یک چیزی را در آخر میدان نصب میکردند - که به آن "سیبل" گفته میشد - و تا آنجا باید اسب ها را بتازانند؛ به جایی که اسب ها تا آنجا باید مسابقه دهند "غایت" گفته میشد. کسی که مسابقه را میبرد و پیروز میشد امتیاز و یا جایزه ای به او میدادند که در عربی به آن "سبقة" یا "سبقة" میگویند؛ و به اصل مسابقه "سبقة" گفته میشود.
میدان مسابقه اسلام
در اینجا حضرت علی (ع) اسلام و مسلمانان را به میدان مسابقه و اسب سواران مسابقه دهنده تشبیه فرموده اند که برای پیروز مسابقه هم جایزه ای قرار داده شده است.
گویا در اسلام ابتدا بسیاری از مسلمانان از جاهای مختلف در یک جا جمع شده اند. به عنوان مثال سلمان فارسی از فارس میآید و مقداد و عمار یاسر و ابوذر و امثال آنها هر کدام از جایی گرد آمده اند. افرادی که هر کدام امتیازات و ویژگی های فکری خاصی دارند گویا همه به عنوان فرسان و اسب سواران این میدان میباشند. این افراد ممتاز و برجسته در اسلام زحمت میکشند و در طول زندگی خود و در این دنیا مسابقه میدهند، ولی جایزه مسابقه در آخرت است؛ برای این که نتیجه مسابقه و تلاشهای انسان در آخرت آشکار میشود. بنابراین در آخرت هر کسی نتیجه و پاداش ایمان و عمل خود را میگیرد، و افراد در درجات مختلفی از ایمان و عمل صالح هستند که جایزه و پاداش آنها تفاوت میکند. گروهی در درجه دهم ایمان و گروه دیگری در درجه نهم و هشتم و امثال آن هستند، و بر اساس همین درجات پاداش میگیرند. میتوان گفت که میدان مسابقه در همین دنیاست، به اعتبار این که کسانی که مسابقه میدهند در این دنیا زحمت میکشند و تلاش میکنند.