"حرث" به معنای کشت و زراعت است. کشاورزی که کشت و زراعت میکند در حقیقت میخواهد نتیجه بگیرد. مثلا هنگامی که گندم میکارد میخواهد گندم بیشتری برداشت کند. به همین جهت هر یک از اعمال ما را میتوان نوعی کشت و زراعت دانست که نتایجی در بردارد. هر عملی که شما انجام میدهید مانند بذری است که به دنبال خود نتیجه دارد، و همان طور که بذر خوب نتیجه خوب و بذر بد نتیجه بد دارد کارهای خوبی هم که شما انجام میدهید نتیجه خوب خواهد داشت و کارهای بد شما نیز نتایج بد و نامطلوبی برجای خواهد گذاشت.
با توجه به نکته فوق حضرت میفرماید: کسی که خداوند او را به خود واگذار کرده است عاشق و دوستدار دنیاست و بنابراین اگر به او پیشنهاد کارهای دنیوی شود اقدام میکند ولی اگر دعوت به کشت آخرت شود یعنی دعوت به کارهایی گردد که کار خیر است و نتیجه آن را باید در آخرت بگیرد سستی و بی حالی نشان میدهد و اقدام نمی کند. به عنوان مثال دخترهای زیادی هستند که میشود آنها را با یک جهیزیه مختصر شوهر داد و یا پسرهایی را زن داد، و او میتواند با پول خود مشکلات آنها را حل کند ولی آمادگی کار خیر ندارد. اگر هم تصمیم به کار خیر بگیرد شیطان مانع میشود. این است که در انجام کارهای خیر سستی میکند و کسالت به خرج میدهد.
"کان ما عمل له واجب علیه، و کان ما ونی فیه ساقط عنه"
( گویا آنچه برای آن کار کرده بر او واجب است، و گویا آنچه در آن سستی کرده از او ساقط است.)
کسانی که دنبال دنیا و دوستدار آن میباشند تصور میکنند رفتن به سوی دنیا و جمع آوری ثروت کاری است لازم و ضروری، ولی وظایف آخرتی کارهایی هستند غیر ضروری. کارهای دنیایی خود را لازم و کارهای آخرتی را زاید میدانند، که اگر احیانا وقت اضافی داشتند میتوانند آنها را انجام دهند. در صورتی که انسان باید به فکر آخرت خود باشد.