که آیه شریفه قرآن درباره آن میفرماید: (یوم تشهد علیهم ألسنتهم و أیدیهم و أرجلهم بما کانوا یعملون ) سوره نور (24)، آیه 24. "روزی که زبان و دست و پایشان بر آنها، به کارهایی که کرده اند شهادت دهند."
حضرت میفرماید: روز قیامت روزی است که خداوند در آن روز همه مردم و خلایق را، از گذشته ها و آیندگان، جمع آوری میکند تا کاملا به حساب آنان رسیدگی فرموده و جزای کارهای آنان را بدهد. این تعبیرات حضرت اشاره است به آیات قرآن کریم که میفرماید: (قل ان الاولین والاخرین لمجموعون الی میقات یوم معلوم ) سوره واقعه (56)، آیات 49 و 50. یعنی: "بگو: قطعا اولین و آخرین، در موعد روزی معین گردآوری میشوند."
خضوع مردم در قیامت
"خضوعا قیاما، قد ألجمهم العرق"
( در حالی که فروتنانه ایستاده اند، شدت عرق دهان آنها را لگام زده است.)
"خضوع" جمع "خاضع" میباشد. "قیام" جمع "قائم" است، مانند "سجود" که جمع "ساجد" میباشد. بعضی ها ممکن است بگویند که "خضوعا" و "قیاما" مصدر هستند؛ اما این حرف ظاهرا درست نیست؛ این دو جمع هستند. در قرآن کریم هم میخوانیم: (والذین یبیتون لربهم سجدا و قیاما) سوره فرقان (25)، آیه 64. "و کسانی که شب تا صبح برای پروردگارشان سجده کنندگان و قیام کنندگان هستند." در این آیه "سجد" جمع "ساجد"، و "قیام" جمع "قائم" است؛ و نمی توان گفت "سجد" جمع است ولی "قیام" مفرد است. در آیه: (والرکع السجود) سوره بقره (2)، آیه 125. نیز به نظر ما "رکع" و "سجود" جمع "راکع" و "ساجد" میباشند. "ألجم" از ماده "لجام" است که به معنای لگام میآید.