صفحه ۲۲۶

الامة أحد، و لایسوی بهم من جرت نعمتهم علیه أبدا" یعنی: "هیچ کس از این امت با آل محمد(ص) مقایسه نمی شود؛ و هیچ وقت کسانی که نعمت اهل بیت بر آنها جاری است با آنها مساوی نخواهند بود."

و نیز فرمود: "هم أساس الدین و عماد الیقین، الیهم یفئ الغالی و بهم یلحق التالی، و لهم خصائص حق الولایة ، و فیهم الوصیة و الوراثة": "آنان تکیه گاه و اساس دین و ستون یقین اند؛ افراد تندرو باید به سوی آنان بازگردند و بازمانده ها به آنان بپیوندند؛ و ویژگی های حق ولایت متعلق به آنان است؛ و وصیت و وراثت در ایشان است."

در خطبه چهارم هم مطالبی درباره اهل بیت (ع) داشتند که ما این خطبه ها را قبلا شرح داده ایم و در موارد دیگری از جمله خطبه 109 و خطبه 144 نیز مطالبی درباره اهل بیت (ع) ذکر شده است که ان شاءالله وقتی به شرح آن خطبه ها رسیدیم بیان خواهیم کرد.

جایگاه اهل بیت: در حدیث متواتر ثقلین

پیامبراکرم (ص) در موارد بسیاری، مطالبی درباره اهل بیت (ع) به طور عام یا درباره علی (ع) به طور خاص بیان فرموده اند که اولین بار در مسأله دعوت عشیره اقربین و اوج آن غدیر خم بود؛ و یا درباره برخی از ائمه اطهار(ع) مثل امام حسن و امام حسین (ع) اظهاراتی فرموده اند. یکی از این روایات حدیث متواتر "ثقلین" است. برخی "ثقلین" می‎خوانند که ظاهرا درست نیست؛ "ثقل" یعنی شئ سنگین، ولی "ثقل" یعنی شئ نفیس و گرانبها. پیغمبراکرم (ص) در این حدیث شریف اهل بیت (ع) را همسنگ و عدل قرآن قرار داده و تمسک به آن دو را مایه هدایت و عامل دور ماندن از ضلالت معرفی کرده است.

مرحوم سید میر حامد حسین موسوی هندی کتابی نوشته به نام: "عبقات الانوار

ناوبری کتاب