آن چیزی که فعل را مجازا به آن نسبت میدهند با فعل یک نحو ارتباطی داشته باشد، که اصطلاحا میگفتند ملابس فعل باشد؛ بر همین اساس در تعریف اسناد مجازی میگویند: "اسناد الفعل الی ملابس له غیر ما هو له."
از جمله اقسام ملابسات با فعل، ملابست مکان فعل با فعل یا رابطه حال با محل است؛ یعنی بین فعل و مکان تحقق آن یک نحو ارتباط است. به همین جهت شما میتوانید مجازا فعلی را به مکان تحقق فعل نسبت بدهید؛ مثلا به جای نسبت دادن جریان به آب، آن را به ناودان یا نهر که محل جریان است نسبت بدهید و بگویید: "جری المیزاب" یا "جری النهر".
در این عبارت هم که امام علی (ع) "همل" یعنی جاری شدن را به چشم ها نسبت داده اند اسناد مجازی است، و ملابست و ارتباط چشم با جریان این است که چشم محل جاری شدن اشک است.
"جیوب" جمع "جیب" به معنای یقه لباس یا دامن است. "بل، یبل و یبل" فعل متعدی و به معنای خیس کردن است.
امیرالمؤمنین (ع) خشیت و خدا ترسی اصحاب پیامبراکرم (ص) را این گونه بیان میکند که وقتی خدا یاد میشد اشک هایشان از خوف الهی جاری میگشت و به قدری گریه میکردند که یقه یا دامنشان خیس میشد. خداوند درباره مؤمنان میفرماید: (انما المؤمنون الذین اذا ذکر الله وجلت قلوبهم) سوره انفال (8)، آیه 2. یعنی: "مؤمنان همان کسانی هستند که وقتی خدا یاد شود دلهایشان حالت خوف و خشیت از خدا پیدا میکند." در سوره حج هم عین همین عبارت را در توصیف "مخبتین" یعنی فروتنان در برابر خداوند به کار برده، میفرماید: (و بشر المخبتین الذین اذا ذکر الله وجلت قلوبهم ) سوره حج (22)، آیات 34 و 35..