پیغمبراکرم (ص) کینه های شدیدی را که بین مردم بود از بین برد و دفنشان کرد. در عصر جاهلیت و پیش از بعثت پیامبراکرم (ص) قلب افراد با هم خوب نبود، بلکه افراد و قبایل دشمن هم بودند و کینه یکدیگر را در دل داشتند؛ خداوند به نعمت وجود پیغمبراکرم (ص) این کینه ها را از بین برد.
"و أطفا به [ النوائر] الثوائر"
( و به وسیله او آتش دشمنی ها را خاموش کرد.)
"اطفاء" یعنی خاموش کردن. "ثوائر" جمع "ثائرة" به معنای عداوت و دشمنی است. در بعضی نسخه ها "النوائر" آمده در شرح نهج البلاغه ابن أبی الحدید، و میرزا حبیب الله خوئی "النوائر" میباشد. که جمع "نائرة" است. "نائرة" به معنای شعله آتش است. حضرت علی (ع) کینه هایی را که در دلهای عده ای بود به آتشی تشبیه کرده که شعله ور است، و میفرماید: خدای سبحان به نعمت وجود پیغمبراکرم (ص) شعله های دشمنی را که در قلب ها برافروخته بود خاموش کرد و کینه ها را زایل ساخت.
الفت ها و جدایی ها به وسیله پیامبر(ص)
"أ لف به اخوانا"
( [ خداوند] به وسیله او بین مردم اخوت و برادری ایجاد کرد.)
پیغمبراکرم (ص) دشمنی ها را مبدل به برادری کرد. دو قبیله اوس و خزرجی که پیوسته در حال جنگ و کشمکش بودند دوستان هم گشتند؛ و همه اینها به نعمت اسلام و پیغمبراکرم (ص) بود. قرآن هم خطاب به مسلمانان میفرماید: (واذکروا نعمت الله علیکم اذ کنتم أعدأ فالف بین قلوبکم فاصبحتم بنعمته اخوانا و کنتم علی شفا حفرة من النار فانقذکم منها) سوره آل عمران (3)، آیه 103. یعنی: "و نعمت خداوند را بر