لا نفضوا من حولک) سوره آل عمران (3)، آیه 159. یعنی: "به برکت رحمت خدا با آنان نرم شدی، و اگر تندخو و سخت دل بودی حتما از اطرافت پراکنده میشدند."
لذا حضرت امیر(ع) میفرماید: در اثر اخلاق پاک پیغمبر(ص) دلهای مردان نیک به طرف او متوجه شده است. یعنی انسانهایی که فطرت و طینتشان پاک بود همه متوجه پیغمبراکرم (ص) شدند، در حالی که آن اعراب حاضر نبودند برای کسی سر خم کنند و بزرگان آنان اگر میخواستند از دری وارد شوند که سردر آن پایین بود باید سر در را خراب میکردند که آن فرد خم نشود. اما پیغمبراکرم (ص) کاری کرد که همه آنان در برابر خدا و پیغمبر خاضع و خاشع شدند؛ سجده کردن برای آنان خیلی مهم بود که به خاک بیفتند، ولی روش و اخلاق نبی اکرم (ص) آنان را جذب نمود و به سجده حق واداشت.
"و ثنیت الیه أزمة الابصار"
( و مهار چشم ها به سوی او خمیده.)
"ثنی" به معنای تا زدن و خم کردن یک چیز و منعطف کردن یک طرف آن به طرف دیگر است؛ از آنجا که در هنگام توجه انسان به کسی یا چیزی انسان به سوی آن منعطف میشود و معمولا سرش را به سوی آن برمی گرداند به معنای متوجه ساختن هم به کار میرود. "ثنیت" مجهول است و "أزمة الابصار" نائب فاعل آن که در اصل مفعولش بوده است.
"أزمة" جمع "زمام" و به معنای افسار است؛ به مهاری که به گردن شتر میبندند و آن را به هر سو بخواهند میکشند "زمام" گفته میشود. حضرت علی (ع) چشم را به شتری تشبیه کرده که شتربان افسارش را به سویی میکشد؛ و میفرماید: همه نگاهها متمایل و متوجه پیغمبر شد و چشم ها به سوی آن حضرت برگردانده شد.