آنها را به گروههای مختلف تقسیم میکند.
"فهم اسراء ایمان لم یفکهم من ربقته زیغ، و لا عدول و لا ونی و لا فتور"
(پس فرشتگان اسیر و گرفتار ایمانند و از آن دست نمی کشند، انحراف و عدول و سستی و کاهلی آنها را از ایمان جدا نمی کند.)
"ربقة" به معنای طنابی است که به پا و گردن حیوان به طوری میبندند که حیوان فرار نکند، و وقتی آن را باز میکنند حیوان آزاد میشود. "زیغ" همان شک و تردیدی است که در دل پیدا میشود. میفرماید: ملائکه اسیر ایمان هستند و شک و تردید دل، آنها را از ایمان جدا نمی کند؛ "و لا عدول" و نه هیچ گاه از حق عدول میکنند، "و لا ونی و لا فتور" و نه هیچ وقت سستی پیدا میکنند.
فضای لایتناهی جایگاه ملائکه
"و لیس فی اطباق السماء موضع اهاب الا و علیه ملک ساجد، او ساع حافد"
(و در طبقات آسمانها یک جای پوستی وجود ندارد مگر این که فرشته ای بر آن مشغول نماز و سجده است، یا این که در سعی و تلاش برای انجام فرمان خداست.)
"اهاب" به معنای پوست گوسفند است که در گذشته روی آن مینشسته اند. "ساع" اسم فاعل از ماده "سعی" به معنای تلاش است. "حافد" به معنای سریع است. مقصود حضرت امیرالمؤمنین (ع) این است که: در تمام فضای آسمانها با این وسعتی که دارند جای خالی وجود ندارد، و همه این فضایی که به نظر ما خالی است در حقیقت مملو از ملائکه ای است که در سجود و یا در تلاشند.
در مورد وسعت فضای آسمانها خبری را از تلویزیون شنیدم که: به تازگی ستاره ای را کشف کرده اند که نور آن پس از دو هزار و پانصد میلیارد سال نوری به کهکشان ما میرسد. مقدار مسافتی را که نور در این مقدار سال میپیماید آنقدر زیاد است که از تصور ما خارج است؛ نور طبق گفته محققان در هر ثانیه سیصد هزار