شریک و مانندی نیست وجود ندارد. "ند" در این جمله حضرت به معنای شبیه است، "ند" غیر از "ضد" است؛ "ضد" به معنای مخالف و "ند" به معنای مثل است.
"و کانه لم یسمع تبرء التابعین من المتبوعین؛ اذ یقولون: (تالله ان کنا لفی ضلال مبین، اذ نسویکم برب العالمین )"
(و گویا چنین فردی بیزاری پیروان از رهبران را نشنیده است که - در قیامت - میگویند: به خدا سوگند ما در ضلالت و گمراهی آشکار بودیم هنگامی که شما را با پروردگار عالمیان برابر مینمودیم.)
قسمتی از این جمله مأخوذ از قرآن شریف است، خداوند در آیات 97 و 98 از سوره شعراء از قول همینهایی که خدا را جسم میدانند میگوید: به خدا سوگند ما در دنیا در راه ضلالت بودیم، زیرا که شما را با خداوند عالم برابر میشمردیم. حضرت امیر(ع) در این جمله اشاره به این معنا کرده که این افراد در عین حال که شنیده اند در روز قیامت هر تابعی اعلام بیزاری از متبوع خود میکند، ولی مثل این که نشنیده اند، حالا از بتها پیروی میکنند و در روز قیامت اظهار ندامت میکنند.
فرموده اند: "و کأنه لم یسمع تبرء التابعین" و مثل این که چنین آدمی نشنیده است اعلام برائت تابعین را "من المتبوعین" از آنهایی که پیروی آنان را میکردند. این افراد تابع بتها شده بودند؛ لات، هبل و عزی را پرستش میکردند، ولی در قیامت از این پیروی خود پشیمانند و اعلام برائت میکنند، "اذ یقولون" زمانی که اینها در تبری از بت پرستی میگویند: (تالله ان کنا لفی ضلال مبین) به خدا سوگند که ما در گمراهی آشکاری بودیم، (اذ نسویکم برب العالمین) هنگامی که شما را با خداوند عالم برابر میشمردیم.
"کذب العادلون بک ، اذ شبهوک باصنامهم"