حضرت میفرماید: عمروعاص به من چنین تهمتی زده است، "لقد قال باطلا" حرف و سخن او سخن باطلی بوده "و نطق آثما" و کلام گناهکارانه ای است.
نشانه های نفاق عمروعاص
"اما و شر القول الکذب، انه لیقول فیکذب، و یعد فیخلف، و یسأل فیلحف، و یسأل فیبخل، و یخون العهد، و یقطع الال"
(آگاه باشید که بدترین گفته ها گفتار دروغ است، و عمروعاص وقتی سخن میگوید دروغ است، وقتی وعده میکند تخلف مینماید، وقتی سؤال میکند اصرار میورزد، وقتی از او سؤال میشود بخل میورزد، او به عهد و پیمان خیانت میکند، و از خویشان خود دوری مینماید.)
این جملات در معرفی عمروعاص است. ابتدا فرموده اند: "اما و شر القول الکذب" آگاه باشید که بدترین گفتار گفتار دروغ است. این چیزی که در بین ملت ما مانند آب خوردن است، حضرت امیر(ع) در این جمله دروغ گفتن را بدترین سخنان معرفی فرموده و بعد در مورد معرفی عمروعاص فرموده است: "انه لیقول فیکذب" عمروعاص سخن میگوید و سخنش دروغ است، "و یعد فیخلف" و به دیگران وعده میدهد و خلاف وعده خود عمل میکند.
این دو صفت اصولا در سیاستمداران دنیا هم وجود دارد؛ وقتی با مردم سخن میگویند، دروغ میگویند؛ اگر از آنها بپرسند چرا دروغ میگویید؟ جواب میدهند: این دروغ سیاسی است ! وعده میدهند ولی عمل به وعده های خود نمی کنند، اگر بگوییم چرا خلاف وعده عمل میکنید؟ جواب میدهند: وعده سیاسی بود! و...
"و یسأل فیلحف" و چیزی را از دیگران درخواست میکند و آنقدر اصرار میکند تا خواسته خود را بگیرد، "و یسأل فیبخل" اما در عوض وقتی کسی چیزی از عمروعاص درخواست کند، بخل میورزد و حاجت حاجتمند را برآورده نمی کند.