عبارت نهج البلاغه عبده "أ تزعم" است، ولی عبارت بعضی از نهج البلاغه های دیگر "أ تزعم" است؛ اگر به ضم بخوانیم به معنای گفتن است، و اگر به فتح عین باشد به معنای گمان است. "تهدی الی الساعة التی من سار فیها صرف عنه السوء" - آیا تو میگویی، یا آیا گمان میکنی - تو مردم را به ساعتی هدایت میکنی که اگر در آن ساعت حرکت کنند بدیها از آنان دور میشود؟ "و تخوف من الساعة التی من سار فیها حاق به الضر" و مردم را از ساعتی میترسانی که اگر در آن مسافرت کنند ضررها به آنها احاطه میکند؟ آیا چنین خیال کرده ای و معتقدی که راه فراری نیست و غیر این که تو میگویی نیست ؟
"فمن صدق بهذا فقد کذب القرآن، و استغنی عن الاعانة بالله فی نیل المحبوب و دفع المکروه"
(کسی که این سخن تو را باور کند قرآن را تکذیب نموده، و برای به دست آوردن آنچه دوست دارد و دوری از آنچه ناپسند میداند از یاری خدا بی نیاز پنداشته است.)
"بهذا" متعلق به "صدق" است و مشارالیه آن عقیده منجم است؛ یعنی کسی که عقیده تو را تصدیق کند و معتقد شود آنچه تو میگویی راست است "فقد کذب القرآن" چنین کسی قرآن را تکذیب کرده و آن را دروغ پنداشته است. زیرا که قرآن فرموده است: (ان الله عنده علم الساعة و ینزل الغیث و یعلم ما فی الارحام و ما تدری نفس ماذا تکسب غدا و ما تدری نفس بای ارض تموت ان الله علیم خبیر)سوره لقمان، آیه 34 علم برپایی قیامت و این که در چه وقت باران میبارد، و جنین داخل رحم پسر است یا دختر، و این که هر کس فردا چه میکند، و در چه زمینی میمیرد، نزد خداست و او دانای باخبر است.
خداوند در این آیه پنج علم را مخصوص به خود کرده و اگر بنا شد به گفته