دعایی در آمرزش خطاها
"اللهم اغفرلی ما انت اعلم به منی، فان عدت فعد علی بالمغفرة"
(بار خدایا بیامرز آنچه را که تو از من بهتر میدانی، پس اگر من دوباره گناه کنم تو نیز دوباره گناهم را بیامرز.)
"اغفر" از ماده "غفر" به معنای "ستر" است، "غفران" به معنای پوشش است، کلاهخود را "مغفر" میگویند یعنی آلت پوشش سر؛ "اللهم اغفرلی" یعنی خدایا برای من بپوش؛ "غفران الذنوب" یعنی پوشش گناهان. آن خطاها و گناهانی که انسان کرده است خدا با توبه روی آنها را پوشش میدهد، و کاری میکند که پیدا نباشد. این که در حدیث آمده است: "التائب من الذنب کمن لا ذنب له"کنز العمال، ج 4، ص 207، حدیث 10174 یعنی توبه کننده از گناه مانند کسی است که اصلا گناه ندارد، این حدیث به معنای پوشش گناه است، گرچه خدا میداند که این تائب روزی گناه کرده ولی فعلا آن چنان است که پوشیده شده و هیچ کسی نمی داند او گناهکار بوده.
بنابراین "اللهم اغفرلی ما انت اعلم به منی" یعنی خدایا آن خطاهای مرا که تو از من بهتر میدانی زیر پوشش قرار ده و آنها را مستور بگردان. این معنا برحسب لغت "غفر" است، ولی معنای کنایی آن گذشت کردن و صرف نظر کردن است؛ به این معنا که خدایا گناهانم را نادیده بگیر و از عذاب من صرف نظر کن.
در این مورد که حضرت فرموده "انت اعلم به منی" بعضی شارحان این طور توجیه کرده اند که جهل و نادانی دو قسم است: یک قسم آن جهل هایی است که انسان کوتاهی کرده و در اثر بی احتیاطی، بی توجهی و بی اعتنایی به صورت جهل در آمده که در حقیقت او جاهل مقصر است، و مسلما حضرت امیر(ع) از این قسم