پدرشان را بیامرزد که واجب کفایی را انجام میدهند و من مسئولیتی ندارم.
"ألا و انکم فی أیام أمل من ورائه أجل"
(آگاه باشید که شما در روزگاران آرزو هستید، آرزویی که به دنبال آن مرگ است.)
ما در دنیایی زندگی میکنیم که با این که میدانیم حداکثر صد سال عمر میکنیم اما به حدی از مال دنیا جمع میکنیم که برای هزار سال یک انسان کافی است و باز هم آرزوی بیشتر را میکنیم، انسان در دنیا گرفتار آرزوست، آرزوهای دور و دراز؛ هرچه از مال و مقام دنیا را پیدا کند آرزوی بیشتر از آن را میکند، اما این آرزوها به دنبالش مرگ است، باید به فکر بعد از مرگ بود.
"فمن عمل فی أیام أمله قبل حضور أجله نفعه عمله، و لم یضرره أجله"
(پس کسی که در ایام آرزویش پیش از این که اجلش برسد کار کند این کارش به نفع اوست، و اجل و مرگش به او ضرری نمی رساند.)
کسی که از مال خود در راه خدا مصرف کند، به مستمندان و امور عام المنفعة کمک کند، و آرزوهای دور و دراز را کنار گذارد، این کار به نفع اوست و برای او میماند، بدین وسیله خانه آخرت را ساخته و اجل و مرگ به او ضرری نمی رساند.
البته باید مواظب باشد که اعمال خوب خود را به وسیله اعمال بد از بین نبرد. در حدیث دارد که پیغمبراکرم فرمود: هر کس یک "الله اکبر" بگوید در بهشت یک درخت برای او کاشته میشود، و همچنین یک "لا اله الا الله" و یک "الحمد لله" و یک "سبحان الله"، عرض کردند یا رسول الله: پس ما در بهشت خیلی باغ و درخت داریم، فرمود به شرط آن که آتشی نفرستید که آن را بسوزاند.بحارالانوار، ج 8، ص 186، حدیث 154
"و من قصر فی أیام أمله قبل حضور أجله فقد خسر عمله و ضره أجله"
(و کسی که کوتاهی کند در روزگاران آرزویش پیش از آن که مرگش برسد، عملش زیانکار است - عملش به ضرر اوست - و مرگش به او ضرر میرساند.)