مردم بود، در آنجا دکانی بود، سلمان گفت: صاحب این محل را حاضر کنید، وقتی او را حاضر کردند سلمان گفت: این محل را به من اجاره میدهی ؟ گفت: بلی، سلمان آن محل را اجاره کرد و گفت: همین جا برای من بس است، پوستی داشت زیرش انداخت و آفتابه ای داشت که با آن تطهیر و وضو انجام میداد، یک عصا هم دستش بود، و گفت: به مردم بگویید هر کسی با من کار دارد اینجا بیاید، سلمان به کارهای مردم رسیدگی میکرد، قضاوت میکرد، خلاصه به کار خود مشغول بود تا این که زمانی سیل آمد و شهر را فرا گرفت، تمامی مردم نگران خانه و اموال و اثاثیه خود بودند و داد و فریاد میکردند، حضرت سلمان هم اثاثیه اندک خود را برداشت و روی یک بلندی رفت و فرمود: "هکذا ینجوا المخففون یوم القیامة" این گونه سبک باران در قیامت نجات پیدا میکنند.
دو حدیث درباره سبک باران
دو حدیث هم از نهایه ابن اثیر که کتاب بسیار وزینی است و لغات احادیث را به ترتیب حروف الفبا معنا میکند برای شما ذکر کنم:
1- از پیامبراکرم (ص) نقل میکند که فرمود: "ان بین ایدینا عقبة کؤودا لا یجوزها الا المخف"- در جلوی ما گردنه سختی است که نمی تواند از آن عبور کند مگر کسی که سبک بار باشد. "عقبة" یعنی گردنه، و "کؤود" هم به معنای سخت است؛ یعنی کسی که میخواهد از گردنه عبور کند باید بارش سبک باشد، و در این روایت مراد از گردنه همان گردنه حساب و کتاب است.
2- و در روایت دیگری پیغمبراکرم (ص) میفرماید: "نجا المخفون"نهایه ابن اثیر، ج 2، ص 54 آنهایی که سبک بارند نجات پیدا میکنند؛ این فرمایش حضرت علی (ع) که میفرماید: