صفحه ۲۷۶

"و لا سلعة أنفق بیعا و لا أغلی ثمنا من الکتاب اذا حرف عن مواضعه"

(و متاعی نزد اینها با ارزش تر و گران قیمت تر از کتاب خدا نیست وقتی که تحریف شود.)

وقتی سخن از تحریف می‎رود لازم نیست تحریف به حسب لفظ باشد، بلکه شامل تحریف به حسب معنی هم می‎شود، یعنی قرآن برخلاف معنا شود و مطابق ذوق آنها تفسیر شود. کسی که می‎خواهد قرآن را تفسیر کند باید ذهنش را از آنچه با آن مأنوس است، مثل مسائل فلسفی، کلامی، عرفانی و غیر آن خالی کند، و ببیند خود کتاب و بیان پیغمبراکرم (ع) و ائمه اطهار(ع) چه دلالتی دارد، نه این که کتاب خدا را بر اساس مسائلی که ذهنش با آن مأنوس است تفسیر کند.

"و لا عندهم أنکر من المعروف، و لا أعرف من المنکر"

(و نزد آنان منکرتر از معروف، و معروفتر از منکر نیست.)

پایگاه علمی این جمعیت کتاب خدا و سنت پیغمبر نیست، بلکه آراء و قیاسها و استحسانات معیار علم آنان است؛ اگر بخواهد آنچه معروف و حق است اجرا شود پیش اینها منکر است، و منکر معروف. ممکن است با گذشت زمان در اثر تفسیرها و تعلیمات غلط و هواپرستی ها منکر در نظر مردم معروف، و معروف منکر شود.

خدا ان شاء الله به همه ما توفیق دهد که بتوانیم علوم اسلامی را از مسیر صحیح و از کتاب و سنت پیغمبر(ص) به دست آوریم، و این قدر قدرت روحی داشته باشیم که اگر در موردی نتوانستیم احکام الهی را از کتاب و سنت بیابیم بگوییم نمی دانیم.

هیچ گاه راه احتیاط بر انسان بسته نیست: "أخوک دینک فاحتط لدینک بما شئت"بحارالانوار، ج 2، ص 258 دین تو به منزله برادر تو می‎باشد، پس برای دینت احتیاط کن به آنچه می‎خواهی.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

ناوبری کتاب