صحنه گیتی آثار و علائمی نمایان شد؛بحارالانوار، ج 15، ص 248 تا 331، باب 3. مرحوم مجلسی در این باب اخبار مربوط به ولادت حضرت و معجزاتی که اتفاق افتاده را جمع آوری کرده است. و در صفحه 257 روایتی را از امالی صدوق نقل میکند که علائمی را که در متن بیان شده آورده است. مثلا بتها در همه جا به زمین افتادند، در ایران چهارده کنگره از ایوان کسری در مدائن خراب شد، و دریاچه ساوه که مورد احترام عده ای از مردم بود و حتی آن را میپرستیدند خشک شد - و در روایات رسیده است که یکی از علائم نزدیک شدن ظهور حضرت مهدی "عج" این است که این دریاچه دوباره آب پیدا میکند و میدانید که اکنون آب پیدا کرده - و در وادی سماوه آب جاری شد"سماوه" از شهرهای جنوبی عراق است و در آن باتلاقی است که همزمان با بعثت پیامبراکرم (ص) در آن آب پیدا شد. و آتشکده فارس که هزار سال خاموش نشده بود خاموش شد.
اوضاع اعتقادی و اجتماعی زمان بعثت
"و اهل الارض یومئذ ملل متفرقة"
(و در آن روزگار مردم زمین ملتهای متفرقی بودند.)
عده ای یهودی، مسیحی و گروهی بت پرست و... بودند.
"و اهواء منتشرة"
(و دارای هواهای متفرق بودند.)
مقصود حضرت این است که ریشه بسیاری از مذاهب و ادیان همان خواستها و هواهای نفسانی اشخاص است ولو پیروان آن دینها قاصر باشند و درک نکنند.
"و طوائف متشتتة"در نسخه "صبحی صالح" به جای "طوائف" "طرائق" ضبط شده و شاید بهتر باشد؛ زیرا شامل تمام مسلک های موجود در زمان بعثت خواهد شد.
(و طایفه های متفرقی در روی زمین بود.)