صفحه ۳۵۵

جمع کردن مال و به دست آوردن مقام سیر نمی شوند و دائما در فکر زیاد کردن مال یا مقام و قدرت می‎باشند با این که بالاخره باید همه را برای دیگران گذاشت و رفت؛ چرا ما از عاقبت امر صاحبان اموال زیاد و مقامهای بزرگ عبرت نمی گیریم ؟

سوم: نصیحت دیگر شیطان این بود که "ایاک و الحسد" از حسد هم بپرهیز؛ برای این که قابیل نسبت به هابیل حسد پیدا کرد و او را کشت و خود اهل جهنم شد.بحارالانوار، ج 11، ص 241

سؤال حضرت نوح (ع) از شیطان

حدیث می‎گوید وقتی شیطان از در صدق و صفا در آمد و به حضرت نوح سه نصیحت کرد، حضرت نوح سؤال جالبی از شیطان کرد، از او پرسید: تو چه وقت بهتر از همه وقت می‎توانی در انسان نفوذ کنی ؟ شیطان گفت: هر وقت حالت غضب در بنی آدم پیدا شود.بحارالانوار، ج 11، ص 293 شما دیده اید که وقتی کسی عصبانی می‎شود دیگر تمام کائنات را به هم می‎ریزد، چه بسا کسی را بکشد یا از هستی ساقط کند، و یا با حیثیت و آبروی اشخاص بازی کند، گاهی اوقات ممکن است عملش به ضرر جامعه و اسلام باشد. انسان باید مواظب باشد که از قوه غضب که خدا بنا به مصلحت به او داده است سوء استفاده نکند. قوه غضب برای این است که انسان در مقابل ظلم و تعدی و جنایات حالت دفاعی داشته باشد. انسان نباید ظلم را تحمل کند، ولی نباید به دیگران هم ظلم کند. به هرحال شیطان می‎گوید: هنگامی بیش از همه حالات من می‎توانم در آدم نفوذ کنم که او غضبناک باشد.

شیطان از نوع ملائکه بود یا جن ؟

هرچند که ظاهر آیات قرآن و نهج البلاغه در مورد داستان آدم و شیطان این است

ناوبری کتاب