در یک لحظه یادش نیست و بعد فکر میکند و به یاد میآورد؛ ولی یک وقت مطلبی چنان از ذهن خارج شده که احتیاج به یاد گرفتن جدید دارد، در این صورت به آن نسیان میگویند.
پس سهو یک مرتبه نازلتر از نسیان است، ملائکه نه سهو دارند و نه نسیان و نه خستگی.
بنابراین یک قسم از ملائکه وظیفه شان عبادت حق است، یا به صورت سجده یا رکوع و یا قیام و صف و یا تسبیح خدا. نمازی که شما میخوانید در حقیقت مجموع این چهار قسمت است، و یک نمونه و الگویی است از مراتب تواضع پیش خدا.
2- قسمت دوم ملائکه آنهایی هستند که وسائط فیض خدایند، به این معنی که یا وحی میآورند و یا مقدرات مردم را ابلاغ میکنند، که از روایات استفاده میشود که مقدرات مردم به امام و حجت وقت ابلاغ میشود. روایات متعددی در تفسیر آیه شریفه (تنزل الملائکة و الروح فیها باذن ربهم...)سوره قدر، آیه 3 وارد شده که مقدرات مردم توسط ملائکه به امام و حجت وقت ابلاغ میشود.تفسیر قمی، ج 2، ص 431؛ نور الثقلین، ج 5، 636 تا 641؛ همچنین تفسیر البرهان، ج 4، ص 482 تا 488
به هرحال ابلاغ مقدرات مردم شاید هم به این معنی باشد که آنها این مقدرات را تأمین میکنند و به مرحله عمل در میآورند. حضرت کارهای این ملائکه را مورد اشاره قرار داده است:
"و منهم أمناء علی وحیه، و ألسنة الی رسله"
(و بعضی از آنها امین وحی خدا، و زبانهایی برای فرستادگان او هستند.)
مانند جبرئیل و جنود او که در رساندن وحی و پیام خدا مأموریت دارند. در حقیقت اینها زبان خدا هستند، حرف خدا را اینها به رسل میرسانند.