پذیرفته برای زن و مرد یکسان است این تفاوت در پرداخت دیه یا ارش چه توجیه شرعی و قانونی دارد؟
9 - در قوانین جاری در سوانح هوایی اگر فردی مصدوم یا کشته شود خسارت یکسان (چه مرد و چه زن) پرداخت میگردد بر مبنای عرف جهانی ولی در سوانح شهری و جاده ای و خطاهای پزشکی دیه و ارش پرداخت میشود که بین مرد و زن فرق دارد، این موضوع چه توجیه فقهی دارد؟
10 - در مورد دو جنسی ها اگر دچار عارضه و صدمه و یا فوت شوند ملاک تعیین دیه کدام جنس است (مرد یا زن یا مجموعی از آن)؟ با در نظر گرفتن تفاوت دیه زن و مرد چه باید کرد؟
11 - با درنظر گرفتن قانون مسئولیت مدنی مصوب 1339 و قانون دیات که هردو در جامعه رایج و ملاک عمل قرار دارد به لحاظ کارشناسی پزشکی کدام یک را میتوان ملاک قرار داد؟ در قانون مسئولیت مدنی، دایره خسارتهایی که به موجب مسئولیت مدنی قابل مطالبه است بسیار وسیع و فراگیر بوده و کلیه صدماتی را که به جان، سلامتی، مال، آزادی، شهرت تجاری و یا هر حق دیگری که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده است، وارد شود، دربر میگیرد (بدون درنظرگرفتن جنس زن و مرد) در حالی که دیه تنها در مقابل جنایات واقع بر نفس و یا اعضا قابل مطالبه میباشد و سایر زیانها و صدمات را دربر نمی گیرد. تکلیف چیست و چه باید کرد؟ کدام قانون ملاک است ؟