آیا این زن مذکور در آیه، شوهر نداشته و زنای محصنه مرتکب نشده ؟ پس آیا نمی توان نتیجه گرفت که مجازات زنا برای زن شوهردار (محصنه) کشتن نیست بلکه صد ضربه شلاق است که نصف آن 50 ضربه شلاق میشود؟ (زیرا برای مجازات رجم، نصف متصور نمی باشد.)
جواب: یکی از شرایطی که طبق روایت و به اتفاق فقهای شیعه و سنی در اجراء حکم رجم معتبر است برده نبودن است؛ بنابراین کنیز شوهرداری که زنا کرده است حکم آن رجم نیست، بلکه نصف است و مراد از (أحصن ) در آیه مورد اشاره در سؤال هم احصان مصطلح فقهی - که از شرایط و اجزای موضوع رجم است - نمی باشد، بلکه مراد از آن همان گونه که مستفاد از ظاهر برخی روایات است، شوهردار بودن کنیز و تمکن وی از مجامعت با شوهر است. یادآوری میشود: سقوط حکم رجم از غیر حر و ثبوت نصف حد جلد بر او نشانه ارفاق شارع است نسبت به افرادی که برده بوده اند.
[بررسی مفاد دو آیه سوره نساء و سوره نور]
سؤال 5 - خداوند در آیه 16 سوره نساء میفرماید: (واللذان یأتیانها منکم فآذوهما فان تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما ان الله کان توابا رحیما) .
خداوند که میفرماید اگر به صلاح آیند (یعنی صالح شوند) از آزارشان دست بردارید زیرا خدا توبه پذیر و مهربان است، آیا رحمت خداوند فقط