شافعیه گویند: تحجیر مفید ملکیت است. و مشهور این است که آن تنها اولویت را میرساند زیرا احیا اگر مفید ملکیت باشد لازم است که شروع در آن نیز احقیت را برساند همانند تعیین قیمت مبیع و طلب واگذاری در صورت خریداری.
5 - از زمینهایی نباشد که امام به دیگری واگذار کرده است، زیرا واگذاری امام در موات دخالت دارد، بلکه به نظر ما مالک اصلی موات امام است، پس وی میتواند زمینی را که موات است و سنگچین نشده به کسی واگذار کند، و کسی که به وی واگذار شده اولی از دیگران است، و واگذاری تخصیص واحقیت میآورد همانند سنگچین کردن، و دیگران نمی توانند برای وی مزاحمتی ایجاد کنند و نمی توانند با احیا خود این حق را از وی سلب نمایند.
6 - از مکانهایی نباشد که پیامبر(ص) آن را قرقگاه قرار داده است، مراد از قرقگاه این است که آن حضرت قسمتی از زمین را به چرای چارپایان بخصوص اختصاص داده باشد و مردم را از چرای چارپا در آن ممنوع کرده باشد. قرقگاه گاهی برای شخص پیامبر خداست و گاهی برای مسلمانان است بر اساس آنچه از پیامبر خدا(ص) روایت شده است که فرمود: "قرقگاهی جز برای خدا و پیامبر خدا نیست" و به نظر ما امام میتواند قرقگاهی برای خود و یا برای شتران صدقه و چارپایان جزیه و اسبان مجاهدان همانگونه که پیامبر(ص) قرار میداد قرار دهد؛ اما به جز امام و پیامبر(ص) هیچ یک از مسلمانان نمی توانند قرقگاهی برای خود و دیگران اختصاص دهند، بر اساس فرمایش آن حضرت (ص) که فرمود: "قرقگاه جز برای خدا و پیامبرش نیست.)")جواهر 54/38.
مرحوم علامه شرایط احیاء را پنج چیز گفته اند ولی در توضیح شش مورد را بر شمرده اند و قرقگاه نبودن را بر آن علاوه نموده اند. و آیا مراد از امام در واگذاری و یا