خواندن عبارتی از کتاب مغنی میگوید: ما که نفهمیدیم ابن هشام - مؤلف کتاب مغنی - چه میخواسته است بگوید. یکی از شاگردان میگوید: ما هم نفهمیدیم ایشان چه میخواهد بگوید! استاد با عصبانیت رو به شاگردان کرده و میگوید: شما
لط کردید که نفهمیدید ابن هشام چه میگوید! این نفهمیدن که من میگویم با آن نفهمیدن شما فرق میکند!
تأثیر تعطیلات بر تحصیل طلاب
یک روز با مرحوم امام خمینی لب ایوان مدرسه فیضیه نشسته بودیم ایشان میگفتند: من یک روز که به تهران میروم و بر میگردم تا یک هفته فکر و روحیه ام عوض میشود. مرحوم آیة الله بروجردی هم میفرمودند: طلبه ها چهارشنبه که از حوزه میروند مجتهد میروند و شنبه که به سر بحث و درس خود بر میگردند عامی بر میگردند. طلبه باید همواره در درس و بحث ممارست داشته باشد مرحوم مطهری با اینکه مدتی به تهران میرفتند و در دانشگاه تدریس میکردند چون همیشه به بحث های علمی ممارست داشتند عوض نشده بودند و روحیات طلبگی یشان را حفظ کرده بودند.
فهم عرفی !
به مرحوم آسید ابوالحسن اصفهانی گفتند: چرا اینقدر افراد بی سواد را پای درستان جمع کرده اید! به شوخی فرموده بودند: چون ذهن علما به برخی مسائل مشغول شده و از عرفیات دور شده اند و بسیار از مسائل فقه بنای آن بر عرف است به همین جهت این افراد میآیند که ذهنشان از همه مسائل خالی باشد و در مسائل از فهم عرفی شان استفاده کنیم !
امامزاده یعقوب بالای منار
گاهی بعضی قضایا و مطالبی که به افراد نسبت میدهند همه اجزای آن اشتباه و