اینکه گفته شود: خوردن خوراکی های حرام نیز در پلیدی طینت مؤثر است.
4 - صحیحه ابوبصیر و زراره و محمد بن مسلم، همه از امام باقر (ع) که فرمود: امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) فرمود: مردم به خاطر شکم ها و فرج هایشان تباه شدند، زیرا حق ما را نپرداختند، همانا شیعیان ما و پدرانشان در این جهت در گشایش اند.فضیل عن ابی عبدالله (ع) قال: من وجد برد حبنا فی کبده فلیحمد الله علی اول النعم قال: قلت: جعلت فداک ما اول النعم ؟ قال: طیب الولادة . ثم قال ابوعبدالله(ع) قال: امیرالمؤمنین (ع) لفاطمة (س): احلی نصیبک من الفئ لابأ شیعتنا لیطیبوا. ثم قال ابوعبدالله(ع): انا احللنا امهات شیعتنا لابائهم لیطیبوا. (وسائل 381/6، ابواب انفال، باب 4، حدیث 10). این روایت را صدوق نیز در علل نقل کرده و در آن به جای پدرانشان "فرزندانشان" آمده است.قال ابوعبدالله(ع): اتدری من این دخل علی الناس الزنا؟ فقلت: لاادری. فقال: من قبل خمسنا اهل البیت الا لشیعتنا الاطیبین فانه محلل لهم و لمیلادهم. (وسائل 379/6، ابواب انفال، باب 4، حدیث 3). ظاهرا اینکه فرموده "پدرانشان در گشایش اند" مراد پاک بودن ازدواجهایشان میباشد تا فرزندان پاک طینت به دنیا آورند.
و اینکه فرموده حق ما، اطلاق آن خمس و انفال را در بر میگیرد، و ظاهر ذیل حدیث این است که همه حقوقشان را برای شیعه حلال فرموده اند چه از مناکح باشد و چه غیر آن، همان گونه که واژه "شکمهایشان" نیز بر آن دلالت دارد، پس اطلاق آن خمس سود تجارت را که متعلق به شخص است نیز شامل میشود. مگر اینکه گفته شود: مطلبی که در ذیل روایت آمده اشاره به همان حقوق ثابت ائمه (ع) نزد مردم دارد که به شیعیان منتقل شده است و حقوقی که نزد آنان پدید میآید را در بر نمی گیرد.
5 - روایت محمد بن مسلم، از یکی از آن دو [ امام باقر یا امام صادق ] (ع) که فرمود: شدیدترین موردی که در روز قیامت مردم با آن مواجه اند این است که صاحب خمس بایستد و بگوید: پروردگارا، خمس من ! و ما آن را برای شیعیانمان حلال کردیم تا ولادتشان پاک شود و فرزندان پاک به دنیا آورند.عن ابی جعفر(ع) انه قال: ان امیرالمؤمنین (ع) حللهم من الخمس یعنی الشیعة لیطیب مولدهم. (وسائل 383/6، ابواب انفال، باب 4، حدیث 15).