عموم و استغراق است مانعی نیست، که در این صورت الف و لام در (یسألونک عن الانفال) الف و لام عهد است و در آیه شریفه (قل الانفال لله و الرسول) برای استغراق، و مؤید همین معناست که اسم ظاهر [الانفال ] تکرار شده است.انفال (8)1/. بلکه ممکن است گفته شود که مورد سؤال اگر چه خصوص غنایم است ولی سؤال نه بدین جهت است که اینها غنایم است و به قدرت شمشیر در جنگ گرفته شده، بلکه بدین جهت پرسش شده که اینها از انفال یعنی از اموال عمومی است و متعلق به اشخاص نیست، که در این صورت پرسش و پاسخ هر دو بر یکدیگر در عموم و اطلاق منطبق است و الف و لام نیز در هر دو جمله برای استغراق است.
از سوی دیگر بین آیه انفال و آیه خمس اختلافی نیست و در این میان نسخی صورت نگرفته است، چنانکه برخی گفته اند که آیه انفال با آیه خمس نسخ شده است، زیرا اینکه گفته میشود انفال برای پیامبر یا امام است چیزی جز این نیست که در اختیار و تصرف اوست و هر گونه بخواهد ولو به صورت تقسیم در بین رزمندگان در آن تصرف میکند، در غنایم هم تقسیم متعین نیست بلکه امام میتواند در جهت مصالح امت که مسؤولیت آن بر عهده اوست آن را به مصرف برساند، اگر چیزی از آن باقی ماند آن را تخمیس میکند و مابقی را تقسیم مینماید؛ این چیزی بود که مرسله حماد و صحیحه زراره بر آن دلالت داشت.مجمع البیان 517/2 و 518. و پیش از این تفصیل این مطلب در جهت دوم از فصل غنایم گذشت.
شیخ طوسی - قدس سره - نیز در تفسیر تبیان نظریه نسخ را از مجاهد و عکرمه و دیگران نقل میکند آنگاه میگوید: "و دیگران میگویند: این آیه منسوخ نشده است؛ ابن زید این راه را رفته است،