تا اسلام را بپذیرند، ولی التزام به این مشکل است. به راستی این چه فشاری است بر آنها که در سال یک دینار یا دو دینار بپردازند و در چتر حمایت دولت اسلامی زندگی کنند و از مزایا و امکانات آن بهره مند شوند؟ با آنکه دولت ناچار است برای اداره جامعه از همه شهروندان اموال و مالیات مطالبه کند.
[ روایاتی که از آنها تعیین اندازه استفاده میشود]
کسانی که به تعیین اندازه از سوی شرع قائل هستند به روایاتی از دستورات پیامبر اکرم (ص) و امیر المؤمنین (ع) در این باب استناد کرده اند که از نظر میگذرانیم:
1 - در سنن بیهقی به سند خود از معاذ بن جبل روایت کرده است که: "پیامبرخدا (ص)وی را به یمن فرستاد و به وی دستور فرمود که از هر سی گاو یک گوساله و از هر چهل گاو یک گاو و از هر فرد بالغ یک دینار یا معادل آن از لباسهای یمنی (معافر) دریافت کند."مغنی 574/10.
2 - باز در همان کتاب به سند خود، از عمر بن عبدالعزیز روایت کرده است که: "پیامبراکرم (ص) به اهل یمن - یعنی اهل ذمه آنان - نوشت: بر هر انسانی از شما در هر سال یک دینار یا قیمت آن از پارچه های یمنی است.عن زرارة، قال: قلت لا بی عبدالله(ع): ما حد الجزیة علی اهل الکتاب و هل علیهم فی ذلک شئ موظف لا ینبغی ان یجوز الی غیره ؟ فقال: ذلک الی الامام، یأخذ من کل انسان منهم ماشاء علی قدر ماله و ما یطیق، انما هم قوم فدوا انفسهم من ان یستعبدوا او یقتلوا، فالجزیة تؤخذ منهم علی قدر ما یطیقون له ان یأخذهم به حتی یسلموا، فان الله قال: (حتی یعطوا الجزیة عن ید و هم صاغرون) و کیف یکون صاغرا و هو لایکترث لما یؤخذ منه حتی لایجد ذلا (الما خ. ل) لما اخذ منه فیألم لذلک فیسلم ؟! (وسائل 113/11، ابواب جهاد عدو، باب 68، حدیث 1) ." این نامه از طرق مختلف و با الفاظ متفاوت که همگی حاکی از همین مضمون است از آن حضرت (ص) روایت شده است که میتوان به سنن بیهقی و دیگر کتابها مراجعه نمود.
در نامه ای که آن حضرت به عمرو بن حزم هنگامی که وی را به یمن میفرستد مینویسد نیز همین مضمون که در سنن بیهقی است آمده است.مستدرک وسائل 267/2، ابواب جهاد عدو، باب 56، حدیث 6.