این مطالب را مرحوم علامه نیز در جهاد مختلف از ایشان نقل کرده است.جواهر 232/21. در ارتباط با کلام ایشان باید گفت شاید در زمان رسول خدا(ص) تنها یهود و نصاری و مجوس میزیسته اند و ابتلاء آن حضرت به آنان بوده است، پس استدلال به سنت و عمل آن حضرت در گرفتن جزیه از آنان بر نفی جواز گرفتن جزیه از دیگر مدعیان کتاب مشکل است.
و اینکه امیرالمؤمنین (ع) در سخن خود علت الحاق مجوس به اهل کتاب را این برشمردند که آنان در گذشته دارای کتاب بوده اند، خود اقتضای این را دارد که پیروان هر آیینی که در گذشته دارای کتاب بوده اند به یهود و نصاری ملحق شوند، اگرچه فرض کنیم که دین آنان تحریف شده و ملتزم به عقاید فاسده هستند. در مورد تورات و انجیل هم این گونه است که طبق اعتقاد ما آنها تحریف شده و مسیحیان قائل به اقانیم سه گانه هستند، که اعتقاد فاسد و باطلی است.
3 - در تفسیر علی بن ابراهیم قمی آمده است: "صابئین نه مجوسی هستند نه یهود نه نصاری و نه مسلمان، بلکه مردمی هستند که سیاره ها و ستارگان را میپرستند."خلاف 238/3.
4 - در مجمع البیان در تفسیر آیه 62 از سوره بقره آمده است: "صابئون جمع صابی است و آن هر کسی است که از دینی به دین دیگر تغییر عقیده دهد، و هر کس از دینی که بر آن بوده است به دینی دیگر جز آن تغییر عقیده دهد در لغت او را صابئی گویند....و دینی که آنان [صابئین ] وا نهاده اند همان یکتاپرستی است که به پرستش ستارگان و تعظیم آنها روی آورده اند.
قتاده گوید: آنان مردمی شناخته شده هستند و مذهبی ویژه خود دارند و از ارکان دین آنان پرستش ستارگان است. آنان آفریدگار و معاد و برخی از پیامبران را قبول دارند.