"خداوند - عزوجل - هرگز عموم مردم را به خاطر کردار ناشایست خواص عذاب نخواهد کرد مگر اینکه آنان مشاهده کنند که عمل ناشایست در پیش روی آنان انجام میگیرد و آنان توانا هستند که از آن جلوگیری کنند اما از آن جلوگیری نمی کنند. پس هنگامی که مردم این رفتار را در پیش گرفتند، خداوند عامه و خاصه مردم را عذاب خواهد کرد."ان الله - عزوجل - لایعذب العامة بعمل الخاصة حتی یروا المنکر بین ظهرانیهم و هم قادرون علی ان ینکروه فلاینکروه، فاذا فعلوا ذلک عذب الله الخاصة و العامة . (مسند احمد 192/4).
6- در تاریخ طبری از عبدالرحمن بن ابی لیلی آمده است که گفت: آن روز که با اهل شام روبرو شدیم از علی (ع) شنیدم که میفرمود:
"ای مؤمنان، هر کس مشاهده کند تجاوز و ستمی صورت میگیرد و مردم به عمل ناشایستی دعوت میشوند و او با قلب خویش آنان را ناخوشایند دارد، خود را سالم و دور از هر بدی نگاه داشته است. و آن کس که با زبان، آن را مورد اعتراض قرار دهد پاداش برده؛ و این از رفیق خود افضل است. و اما آن کس که با شمشیر در برابر عمل ناشایست قیام کند تا کلمه خدا برفراز و کلمه ستمگران در فرود قرار گیرد، این همان کس است که به راه هدایت دست یافته و به راه راست گام نهاده و نور یقین در دل وی درخشیده است."ایها المؤمنون، انه من رأی عدوانا یعمل به و منکرا یدعی الیه فانکره بقلبه فقد سلم و برئ، و من انکره بلسانه فقد اجر، و هوافضل من صاحبه، و من انکره بالسیف لتکون کلمة الله العلیا و کلمة الظالمین السفلی فذلک الذی اصاب سبیل الهدی و قام علی الطریق و نور فی قلبه الیقین. (وسائل 405/11، ابواب امر و نهی، باب 3، حدیث 8؛ و نیز نهج البلاغه فیض 1262/، لح 541/، حکمت 373).
7- در نهج البلاغه آمده است:
"به جان خودم سوگند، من در جنگ با کسی که با حق مخالفت میکند و به راه گمراهی میرود، هیچ گونه سستی و سازشی ندارم. پس ای بندگان خدا، تقوای الهی داشته باشید و در همان راهی که برای شما مشخص فرموده حرکت کنید و به آنچه به شما محول نموده قیام کنید؛ پس علی ضامن سعادت درازمدت شماست، اگرچه در کوتاه مدت به آن دست نیابید."ولعمری ما علی من قتال من خالف الحق و خابط الغی من ادهان و لاایهان، فاتقواالله عبادالله و امضوا فی الذی نهجه لکم، و قوموا بما عصبه بکم فعلی ضامن لفلجکم آجلا ان لم تمنحوه عاجلا. (نهج البلاغه فیض 87/، لح 66/، خطبه 24. عبارت نهج البلاغه فیض و صالح چنین است: فاتقواالله عبادالله و فروا الی الله من الله و... ولی عبارت عبده چنان است که نقل شد).