7- در تفسیر نورالثقلین از کافی به سند صحیح از ابان از امام صادق (ع) روایت شده که فرمود:
ام حکیم گفت:... ای پیامبرخدا چگونه با تو بیعت کنیم ؟ حضرت فرمود: من با زنها دست نمی دهم، آنگاه قدحی از آب فراخواند و دست خویش در آب زد و بیرون آورد و فرمود: دست خویش را در این آب فرو برید."لما فتح رسول الله (ص) مکة بایع الرجال، ثم جاءت النساء یبایعنه، فانزل الله - عزوجل - یا ایها النبی، الایة ... قالت ام حکیم:... یا رسول الله کیف نبایعک ؟ قال: اننی لا اصافح النساء فدعا بقدح من ماء فادخل یده ثم اخرجها فقال: ادخلن ایدیکن فی هذا الماء. (نورالثقلین 307/5).
به همین مضمون روایات دیگری نیز در همان کتاب (نورالثقلین) وارد شده است.
8- و باز نورالثقلین به نقل از صحیح بخاری از عایشه روایت نموده که گفت:
9- و باز روایت شده که آن حضرت هنگامی که خواست با زنان بیعت کند قدحی از آب فراخواند و دست خویش را در آن فرو برد، آنگاه آنان نیز دست خود را در آن فرو بردند؛ برخی نیز گفته اند: پیامبراکرم (ص) دست خود را در حالیکه با پارچه ای پوشانده بود با آنان دست داد.وروی انه (ص) اذا بایع النساء دعا بقدح فغمس یده فیه ثم غمس ایدیهن فیه. وقیل انه کان یبایعهن من وراء الثواب، نورالثقلین 309/5. تفسیر سوره ممتحنه، حدیث 36 و مجمع البیان 276/5. جزء نهم.
خلاصه کلام اینکه بیعت پیامبراکرم (ص) در حدیبیه و در فتح مکه، هر دو در قرآن ذکر گردیده؛ و از این آیات استفاده میشود که بیعت از اموری است که در شریعت اسلام اهتمام ویژه ای به آن مبذول شده است.