است که اولی فردی ثقه و مورد اعتماد است و از دومی نیز به نیکی یاد شده است. احمد بن عائذ [که در نقل صدوق بود] نیز ثقه میباشد.تنقیح المقال 181/1 و 197 و 63.
اما ابی خدیجه راوی روایت مورد اشکال است. شیخ (طوسی) در کتاب الفهرست خویش او را ضعیف دانسته، اما از نجاشی نقل شده که درباره وی گفته است:
تفسیر سه آیه مورد استناد و معنی اولی الامر
از آن جهت که امام (ع) در مقبوله (عمربن حنظله) به آیه شریفه ای از قرآن کریم تمسک فرمود، بجاست در ابتدا به تفسیر مفاد این آیه شریفه بپردازیم، آنگاه به بیان مفهوم و مفاد این دو روایت (روایت عمربن حنظله و روایت ابی خدیجه) با بصیرت و بینش گسترده تر وارد گردیم، خداوند متعال در سوره نساء میفرماید:
الم تر الی الذین یزعمون انهم آمنوا بما انزل الیک و ما انزل من قبلک یریدون ان یتحاکموا الی الطاغوت و قد امروا ان یکفروا به و یرید الشیطان ان یضلهم ضلالا بعیدا.سوره نساء (4)58/، 59 و 60.
خداوند به شما امر میکند که البته امانتها را به صاحبان آن باز دهید، و هنگامی که در میان مردم حکم میکنید به عدالت داوری کنید، همانا خدا شما را به پندهای خوب و نیکو موعظه میکند؛ زیرا خدا به هر چیز آگاه و بصیر است. ای اهل ایمان، خدا و رسول و صاحبان امر را اطاعت کنید، و چون در امری کارتان به گفتگو و نزاع کشید به حکم خدا و رسول باز گردید - اگر به روز قیامت ایمان دارید - و این (رجوع به حکم خدا و رسول) برای شما (از هر چه تصور کنید) بهتر و خوش عاقبت تر است. آیا به عجب نمی نگری به کسانی که میپندارند به قرآن و کتابهایی که پیش از تو فرستاده شده