و در کتاب تهذیب در باب اعمال شب و روز جمعه از حسین بن سعید از فضاله، از ابان از اسماعیل جعفی، از عمربن حنظله، روایت شده که گفت: به امام صادق (ع) عرض کردم: آیا در روز جمعه قنوت میباشد؟ حضرت فرمود: انت رسولی الیهم فی هذا اذا صلیتم فی جماعة ... تو فرستاده من در میان آنان میباشی در صورتی که نماز را به جماعت ادا نمایید..."تهذیب الاحکام 16/3، باب العمل فی لیلة الجمعة و یومها، حدیث 57، چاپ قدیم 249/1.
از این دو روایت مورد وثوق بودن وی استفاده میگردد.تنقیح المقال 342/2.
اما اشکالی که بر تمسک به این دو روایت وارد میشود این است که در سند روایت اول یزید بن خلیفه است، که طبق آنچه شیخ بدان تصریح نموده واقفی مذهب است.رجال طوسی 364/ (در بخش اصحاب کاظم (ع". و مورد وثوق بودن او هم اثبات نگردیده. روایت دوم را نیز شخص عمربن حنظله روایت نموده، پس چگونه مورد وثوق بودن وی با آن ثابت میگردد؟!
بلی ممکن است چون روایتهای بسیاری از ائمه - علیهم السلام - روایت کرده، همین گواه بر وثاقت وی باشد، چنانچه برخی نیز این گونه گفته اند.در مورد سایر افراد زنجیره سند مقبوله باید گفت: یکی محمد بن یحیی عطار قمی اشعری است که ثقه است، دیگری محمد بن حسین میباشد که مراد محمد بن حسین بن ابی الخطاب است که وی نیز ثقه میباشد. صفوان بن یحیی نیز از طبقه شش و از اصحاب اجماع است و اشکالی در وی نیست. (از افاضات معظم له در درس).
در هر صورت اصحاب ما این روایت را تلقی به قبول نموده اند، تا جایی که نام مقبوله عمربن حنظله بدان نهاده اند.
2- مشهوره ابی خدیجه:
شیخ به سند خویش از محمد بن علی بن محبوب، از احمد بن محمد، از حسین بن سعید، از ابی الجهم، از ابی خدیجه روایت نموده که گفت: امام صادق (ع) مرا نزد اصحابمان فرستاد و فرمود: