آری فقه عترت و اهل بیت پیغمبر در مقایسه با فقه فقهاء دیگر همچون ابوحنیفه، مالک بن انس، شافعی و احمد حنبل به واقع و سنت واقعی پیغمبر نزدیکتر است.
و لکن سیاستهای طاغوتی و شیطانی خلفای اموی و عباسی اهل بیت پیغمبر را کنار زدند و نسبت به آنان سانسور شدید اعمال میشد و قهرا پیروان آنان در اقلیت قرار گرفتند، و امامان شیعه با اینکه خود را احق میدانستند ولی برای حفظاتحاد و وحدت کلمه و عظمت و شوکت مسلمین سفارش میکردند که شیعیان آنان با سایر مسلمین همگام باشند و رفت و آمد خود را حفظ کنند و در جماعت و جمعه آنان شرکت نمایند تا مبادا دشمنان اسلام از تفرق و اختلاف آنها سوء استفاده نمایند، و همین است وظیفه همه مسلمین در عصر حاضر وگرنه استعمارگران شرق و غرب از آب گل آلود ماهی میگیرند. بالاخره ما بر حسب وظیفه اسلامی و دستور ائمه اطهار سلام الله علیهم دست همه برادران مسلمان خود را میفشاریم ولی این وظیفه مانع از آن نیست که آنچه را که انسان تشخیص میدهد حقیقت است بیان نکند، زیرا کتمان حقیقت خود گناهی است بزرگ.
"ان الذین یکتمون ما انزلنا من البینات والهدی من بعد ما بیناه للناس فی الکتاب اولئک یلعنهم الله و یلعنهم اللاعنون "
تا اینجا مربوط بود به اصل سیزدهم، و ضمنا از اطاله سخن معذرت میخواهم.
2 - آنچه در ذیل اصل 147 قید شده: "درخواست مراجعه به آراء عمومی باید از طرف رئیس جمهور یا دو سوم نمایندگان مجلس شورای ملی باشد" بهتر است ذیل اصل 17 ذکر شود.
3 - در اصل 26 راجع به آزادی تشکیل انجمنهای دینی باید قید شود: دینهای رسمی کشور، زیرا ادیان غیر رسمی ممکن است از این اصل سوء استفاده کنند.
4 - در اصل 46 که مراتع از اموال عمومی شمرده شده است لازم است مراتع وابسته به دهات که جزء مرافق آنها محسوب است استثناء شود، زیرا مالکین دهات به این قبیل مراتع احقند و جنبه عمومی ندارد.
5 - در اصل 48 اهمال شرایط انتخاب شوندگان درست نیست، بلکه لازم است شرایطآنها از جهت سن و مذهب و سواد داشتن و آشنابودن به مسائل اسلامی و حسن سابقه اخلاقی و دینی ذکر شود.
6 - در اصل 76 راجع به شرایطرئیس جمهور باید اضافه شود: "چون اکثریت قاطع ملت ایران جعفری مذهبند رئیس جمهور باید جعفری مذهب و دارای حسن سابقه اخلاقی و دینی و کاملا آشنا به مسائل اسلامی و چه بهتر که مجتهد باشد در مسائل اسلامی "، و همچنین در اصل 106 راجع به شرایط نخست وزیر.