صفحه ۱۳۸۹

پیوست شماره 203:

پرسش از عقیده معظم له در ارتباط با فدک و پاسخ ایشان، مورخه ‏1372/2/16

بسم الله الرحمن الرحیم

حضرت آیت الله العظمی جناب آقای منتظری دامت برکاته

ضمن عرض سلام خدمت حضرتعالی، مدتی است که در بعضی محافل مطرح می‎شود که عقیده شما این است که فدک جزء اموال مسلمین بوده و گرفتن آن توسط خلفا اشکالی نداشته است، اینجانب که یکی از مقلدین شما هستم تصمیم گرفتم مساله را از خود شما سئوال کنم، لطفا نظر خودتان را برای ما بنویسید. متشکرم.

بسم الله الرحمن الرحیم

پس از سلام و تحیت، موضوع نامبرده تهمتی است ناروا. در اینکه فدک در اختیار پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم بود و آن را به حضرت زهراسلام الله علیها بخشیدند تردیدی نیست و روایات شیعه و سنی بر این امر دلالت دارد.

و پس از رحلت پیامبر (ص) کسی حق نداشت بر خلاف عملی که آن حضرت انجام داده اقدام نماید، منتهی کسانی اشکال می‎کردند که چرا پیامبر (ص) فدک را که در آن زمان منطقه وسیع و منبع درآمد خوبی بود تنها به حضرت زهرا(ع) دادند، در صورتی که اسلام دین مساوات است و اوضاع مسلمانان در آن زمان خوب نبود و مهاجرین عموما و اصحاب صفه خصوصا در مضیقه و فشار بودند و خود پیامبر اکرم و زنان آن حضرت و هم چنین علی (ع) و حضرت زهرا زندگی فقیرانه و زاهدانه ای داشتند.

اینجانب بر حسب استنباط از روایات و منابع تاریخی اسلام می‎گفتم: پیامبر اکرم فدک را که به حضرت زهرا(ع) دادند نه فقط به جهت اینکه دخترشان بود دادند، بلکه به جهت اینکه در خانه علی (ع) بودند و فاطمه و علی از یکدیگر جدا نبودند و بیت آنان بیت امامت آینده مسلمین بود، با اعطاء فدک به حضرت زهرا(ع) می‎خواستند بیت

ناوبری کتاب