چیز خوبی هم داشته باشند مگر عیبی دارد ما از آنها استفاده کنیم.
متن این پیش نویس را دولت موقت چاپ کرد و به ما داد و اصرار هم داشت که همان متن را در مدت یک ماه بنشینیم تصویب کنیم، و حتی ما میگفتیم کلماتی از آن را عوض کنیم میگفتند نه عینا همین متن را تصویب کنید! ما گفتیم اینکه نمی شود ما باید نظر خودمان را مطرح کنیم.
س: در آن پیش نویس اصل ولایت فقیه مطرح نبود، امام هم آن متن را قبلا دیده بودند، آیا در ارتباط با کل اصول این قانون و یا اصل ولایت فقیه که بعدا به آن اضافه شد مرحوم امام نظر موافق و یا مخالفی ابراز نداشتند؟
ج: در ارتباط با قانون اساسی امام هیچ چیز نفرمودند، من رئیس خبرگان بودم امام حتی یک بار هم نگفتند که شما چنین کنید یا یک جا اعتراض کنند که شما چرا چنان کردید،من از امام چیزی در این رابطه نشنیدم،گو یا ایشان میخواستند دخالتی در این مساله نداشته باشند، و بعد ایشان به قانون اساسی تصویب شده رای دادند.
چگونگی کار و اداره مجلس خبرگان
س: کیفیت کار روی مواد قانون اساسی در کمیسیونها چگونه بود و حضرتعالی به عنوان رئیس مجلس خبرگان چه نقشی در تنظیم و تقسیم کار بین کمیسیونها داشتید؟
ج: اینکه افراد در چه کمیسیونی باشند متناسب با اطلاعات و تخصص و علاقه آنها تنظیم شده بود و برای تقسیم آنها رای گیری میشد، ما هم نظر میدادیم، اصول قانون اساسی هم تقسیم شده بود که هر کمیسیون چند اصل را مورد بررسی قرار بدهند، تقریبا سنخیت را هم رعایت میکردیم که آن اصول که جنبه فقهی در آنها مورد نظر است در آن کمیسیون کسانی باشند که فقیه باشند، آنها که جنبه اقتصادی داشت در آن کمیسیون کسانی باشند که در آن رشته وارد باشند؛ ما خودمان هم یک کمیسیون داشتیم، در کمیسیون ما آقای حاج شیخ ابوالحسن شیرازی امام جمعه