صفحه ۳۵۸

تلاش در جهت ایجاد ارتباط بین آیت الله میلانی و آیت الله قمی

س: از قرار مسموع در شرایطی که حضرتعالی توسط ساواک از ماندن در قم ممنوع بودید مسافرتی به مشهد داشتید و در آنجا با آیت الله میلانی و آیت الله قمی ملاقاتهایی داشتید؛ و در ارتباط با مسائل نهضت، آقایان هاشمی نژاد، خامنه ای و واعظ طبسی را تشویق می‎کردید که به آیت الله میلانی نزدیک شوند؛ اگر مطالبی در این ارتباط به یاد دارید بفرمایید.

ج: تا آنجا که من یادم هست آن وقت که من به مشهد رفتم یک شب با آقای خامنه ای بودیم در آنجا با این تیپ یعنی آقایان خامنه ای و هاشمی نژاد و طبسی که با آیت الله قمی مربوط بودند صحبت می‎کردیم که به آیت الله میلانی آیت الله میلانی در بیست و نهم ماه رجب سال 1395 ه. ق مطابق با ‏1354/5/17 شمسی دارفانی را وداع گفتند و در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) به خاک سپرده شدند. نزدیک شوند، یکی از آقایان می‎گفت: "شما این قدر میلانی میلانی می‎کنید، میلانی در مشهد مثل شریعتمداری در قم است "؛ خلاصه اینها با آیت الله میلانی جور نبودند ولی من و آقای ربانی نظر مان این بود که باید با آیت الله میلانی گرم گرفت.

در آن سفر من با مرحوم شهید سعیدی رفته بودیم مشهد و آیت الله میلانی آمدند به دیدن ما، و بعد از ما دعوت کردند که شب به خانه ایشان برویم، ما هم شب به منزل ایشان رفتیم، دیدیم رجالی را دعوت کرده اند؛ در میان آنها آقای طاهر احمدزاده بود، مرحوم آقای محمدتقی شریعتی پدر مرحوم دکتر شریعتی بود، حاج شیخ مجتبی قزوینی بود، از بازاریها زیاد بودند، بنا بود آقای آقا مرتضی جزایری از تهران برای ایشان خبر بیاورد. هر وقت با آقای میلانی صحبت می‎شد ایشان می‎گفتند: "بله بحمد الله هستند کسانی که قضایا را برای ما کاملا خبر می‎دهند"، منظور ایشان همان آقا مرتضی جزایری بود که قوم و خویش ایشان بود و دست ایشان در تهران محسوب می‎شد، و به قم و تهران رفت و آمد می‎کرد و جریانات را به ایشان گزارش می‎داد.

یک روز دیگر باز ایشان (آیت الله میلانی) ما را برای ناهار دعوت کردند آن روز هم

ناوبری کتاب